Osnovna škola Mladost Jakšić , općina Jakšić-Požeško slavonska županija

 Osnovna škola Mladost Jakšić , općina Jakšić-Požeško slavonska županija ,danas je bila domaćin  Programu prometne kulture za najmlađe. Sunčani dan bio je i više nego idealan za vožnju automobila na prometnom poligonu. Učenici su s veseljem iščekivali praktični dio edukacije, na kojemu su uz vožnju na prometnom poligonu mogli sudjelovati i u radionicama partnerskih službi : PU -Požeško slavonska i PP- Požega, Auto klub Požega i DVD Jakšić.

Sudionici su imali priliku doživjeti promet iz uloge vozača te tako bolje shvatiti važnost poštivanja prometnih propisa, kao i ostalih sudionika u prometu. Nakon odslušanog teorijskog dijela učiteljice su djecu izvele van na školsko dvorište, gdje ih je dočekalo mnoštvo profesionalnih službi, pa krenimo redom:

Policijski službenici pomogli su nam u održavanju reda na prometnom poligonu. Gospoda: Mario Matijević policijski službenik za sigurnost i preventivu, kontakt policajac Željko Drašković  iz P.P. Požega, pazili su na poštivanje prometnih propisa i sigurno propuštanje pješaka. Pokazivali su djeci svoje vozilo i odgovarali na mnoga pitanja znatiželjnih polaznika programa.Nadamo se da je policajac  gosp. Mario Matijević zadovoljan edukacijom koju je želio vidjeti na području svoje nadležnosti.

Glasnogovornica PU Požeško slavonske gđa Nikolina Janković na licu mjesta  željela je s lokalnim medijima popratiti ovu našu  preventivnu akciju. Hvala policiji na aktivnom sudjelovanju u edukaciji.!

 

Edukacija ne bi bila potpuna bez radionice prve pomoći za najmlađe koju je vodio gosp Domagoj Štetner ,učenicima je demonstrirao kako postupiti u situacijama lakših ozljeda te  osnove  pružanja pomoći . S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Predsjednik Auto klub Požega gosp.Marijan Babić,djeci je osobno danas prezentirao “pijane naočale” što im se jako svidjelo te upoznao ih s osnovnom  djelatnošću svoga kluba.Hvala gospodinu na sudjelovanju.

DVD Jakšić predstavljali su stručno osposobljeni vatrogasci: Krunoslav Kolar, Domagoj Kir, Krunoslav Glavas, Mario Kovacic, Marko Kovacic, Zvonimir Pigl. Polaznicima su pokazivali opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Najveće uzbuđenje je definitivno paljenje i gašenje vatre koju su ciljano izazvali vatrogasci. Veliko hvala našim hrabrim vatrogascima na poučnoj aktivnosti za učenike! Vjerujemo da su mnogo naučili! Doviđenja uz pozdrav: Vatru gasi,brata spasi .!!!

Buka i sirene čuli su se i do same uprave Općine Jakšić, pa nam je u goste pohrlio i zamjenik načelnika gosp. Mile Barišić i prenio vijest da nam je načelnik gosp. Ivica Kovačević ( inicijator ove manifestacije ) spriječen doći ali da nas dobro čuje. Zamjenik načelnika je  nakon završetka programa polaznicima podijelio i svečana priznanja. Hvala mu u ime djece na podršci i sufinanciranju ovog preventivnog programa od strane općine Jakšić.

Posebne zahvale upućujemo ravnatelju škole,  gosp. Boški Obradoviću koji je svojom inicijativom i zalaganjem zamolio da danas svi budemo gosti u njegovoj školi ,hvala mu  na velikoj pomoći tijekom organizacije cijele edukacije.

Školska prometna jedinica bila je na nivou  današnjeg zadatka : Stjepan,Antea,Rafaela,Andrija,HVALA VAM.

Puno pozdrava šaljemo i našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih i trećih razreda koje su   strpljivo i aktivno sudjelovale u programu,hvala im.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!

Ponavljamo : Djeco, oprezno u prometu.!