OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Opatija

Lokacija jučerašnje Jumicarove manifestacije bila je OŠ Rikard Katalinić Jeretov u Opatiji. Učenici drugih razreda prošli su nekoliko edukativnih radionica na temu sigurnosti i prevencije. Jumicar timu pridružili su se predstavnici Policijske postaje Opatija, Gradskog društva Crvenog križa Opatija i Javne vatrogasne postrojbe Opatija.

 

PP Opatija potrudila se da na terenu sve funkcionira kako je planirano. Policijska službenica za prevenciju gđa Marina Sverić i prometni tehničar g. Marin Potočnjak usmjeravali su mlade vozače i upozoravali ih na propuštanje pješaka i poštivanje prometnih propisa. Hvala prisutnim policajcima, kao i gđi Silvani Šimunić iz PU primorsko-goranske na velikoj pomoći u realizaciji aktivnosti!

Dok su se najmlađi okušali u ulozi vozača, djelatnici Crvenog križa polaznike su naučili osnovama prve pomoći. Zahvaljujemo ravnateljici gđi Đani Pahor i djelatnici gđi Lovorki Kveder na sjajnoj radionici!

Veliko hvala upućujemo i vatrogascima g. Tončiju Šoriću, Valteru Gržinu i Nikoli Turini, koji su održali radionicu zaštite od požara i učenike upoznali s vatrogasnim zanimanjem, vozilima i opremom.

Posebno pozdravljamo ravnatelja škole gospodina Fredija Glavana, gđu pedagoginju i sve prisutne učiteljice. Zahvaljujemo na gostoprimstvu i izvrsnoj organizaciji. Vidimo se ponovno već sljedeće godine!

Zahvaljujemo i Gradu Opatiji na podršci programu i brizi za svoje najmlađe stanovnike.

Mališane koji su prošli obuku, ali i sve druge sudionike, još jednom upozoravamo na oprez u prometu!