OŠ Izidora Poljaka, Višnjica i gost OŠ Ivana Rangera, Kamenica

OŠ Ivana Rangera, Kamenica i Jumicar danas su posjetili OŠ Izidora Poljaka, Višnjica u Varaždinskoj županiji. Bila je ovo ujedno i naša posljednja  edukacija u školskoj godini 2017./2018. i s ponosom naglašavamo da smo u ovoj polovini kalendarske godine uspješno educirali ukupno 62 osnovne škole s njihovim pripadajućim područnim školama na području cijele RH.

Kao i dosad, Jumicar Program prometne kulture za najmlađe  na kraju ove školske godine razveselio je učenike posebnom  edukacijom o prometu. Nadamo se da će im ovo biti lijepa uspomena na prethodnu školsku godinu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je i djeci najzanimljiviji praktični dio na prometnom poligonu, gdje je bilo dinamično i šareno. Mališani su u vožnji uspješno primjenjivali naučena teorijska znanja o prometnoj kulturi, stoga pohvale svim polaznicima kojima šaljemo i zaslužene “Potvrde” o položenom programu.

Uz naš prometni poligon, edukaciji su se pridružile službe Društvo crvenog križa Varaždinske županije i Gradsko društvo crvenog križa Ivanec  te DVD Višnjica. Naši vrijedni partneri u provedbi radionica o prvoj pomoći i zaštiti od požara dobro su zabavili mališane, ali istovremeno ih podučili važnim lekcijama.

Policijska uprava Varaždinska nas je danas uz pomoć PP Ivanec i načelnika gospodina Marija Medenjaka ugodno iznenadila tako što su na današnjoj edukaciji s novim presretačem sudjelovali gospodin Dominik Habek i gđa Valentina Hojsak. Oni su ponosno prezentirali svoje novo službeno vozilo poznato pod nazivom “presretač”.

Djeca su se s oduševljenjem upoznavala sa snagom motornog vozila, svjetlosnim uređajima i natpisima koje auto posjeduje, što su dosad mogli vidjeti na autocesti ili u filmovima. Zahvaljujemo im što na poseban način brinu o sigurnosti u cestovnom prometu.

Zahvaljujemo i gradonačelniku Lepoglave, gospodinu Marijanu Škvariću koji  tradicionalno posjećuje  našu preventivnu manifestaciju i djeci čestita na položenom programu.

Zahvaljujemo i ekipi Crvenog križa: ravnatelju Društva crvenog križa Varaždinske županije gospodinu Nebojši Buđanovcu na koordinaciji preventivnih akcija diljem Varaždinske županije i njegovom vrijednom timu: gospođi Slađani Cestar i gospodinu Vjeranu Mariću te volonterki Lari Ježić. Hvala i gospođi Danijeli Kasar iz CK Ivanec.

Hvala i vatrogascima DVD-a Višnjica, predsjedniku Goranu Hočuršćaku i njegovom timu – Stjepanu Galinecu, Ivici Hercegu, Franji Komesu, Blažu Caru i Biserki Lončarek.

Ovim putem zahvaljujemo školama, ravnateljicama gospođama Martini Vusić i Mirjani Posavec te svim učiteljicama na dobroj organizaciji i suradnji te se veselimo ponovnom susretu sljedeće godine u OŠ Ivana Rangera, Kamenica!

Vjerujemo da su najmlađi uživali. Veliki pozdrav školi i učenicima!