domaćin: OŠ Bedekovčina gosti: OŠ S. Radića, Brestovec Orehovički i OŠ Sv. Križ Začretje

U osnovnoj školi Bedekovčina (Krapinsko-zagorska županija) dan je protekao u duhu preventivne akcije „Program prometne kulture za najmlađe” u organizaciji udruge PPSP i Jumicar Hrvatska sa svojim partner službama: Policijska uprava Krapinsko-zagorska,  Policijska postaja Zabok, gradsko društvo Crvenog križa Zabok i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina.

U aktivnostima sudjelovale su domaćin OŠ Bedekovčina i gostujuće škole: OŠ Sv. Križ Začretje i OŠ S. Radića, Brestovec Orehovički.

 Današnji program su činile interaktivne radionice:

  1. Predavanja-teorijski dio

      2. Mala škola prve pomoći u izvedbi Gradskog društva Crvenog križa Zabok,

      3. Protupožarna zaštita“ u izvedbi dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina

      4. Prometni poligon u radionici „Jumicar“.

      5. Prometna policija-praktični dio

 Zahvaljujemo GDCK-u Zabok na sudjelovanju u projektu, a posebno prisutnim djelatnicima  koji su održali edukaciju: voditelj pomlatka  Davor Žažar sa volonterima osmih razreda: Magdalenom,Mihaelom,Ivanom i Majom OŠ Bedekovčina.Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenike su upoznavali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.Sve pohvale timu crvenog križa Zabok.

Zahvaljujemo i  pozdravljamo policijske službenike koji su djeci u službenim vozilima pokazivali opremu i objašnjavali opasnosti koje vrebaju u prometu.Neizostavan je bio i policijski motor koji je plijenio pažnju kod mališana.Zahvaljujemo PP Zabok gosp.Stjepanu Tovreniću kao i gosp. policajcu motoristu Vinku Paviću.

Osim policije i volontera Crvenog križa, neizostavno je spomenuti i vatrogasnu ekipu DVD-Bedekovčina koju su predstavljali  predsjednik gosp Željko Odak,zatim zapovjednik gosp. Tomislav Novosel,zam.predsjednika gosp. Andrija Gorički i gosp. Josip Horvat  i  ostali prisutni vatrogasci podučavali su naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji.  Veliko hvala našim hrabrim vatrogascima na poučnoj aktivnosti za učenike! Vjerujemo da su mnogo naučili! Doviđenja uz pozdrav: Vatru gasi,brata spasi .!!!

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i zanimljivim radionicama za učenike.

Ovdje želimo napomenuti da je aktivnosti  obišao zamjenik načelnika općine Bedekovčina gosp. Janko Buzjak.Zahvaljujemo općini Bedekovčini na aktivnom zalaganju i podršci ovom programu zajedno sa Krapinsko zagorskom županijom.

Hvala svim sudionicima i uzvanicima, školi domaćinu te ravnatelju gdinu. Ivanu Paradi na izvrsnoj organizaciji cijele manifestacije. Puno pozdrava šaljemo cijenjenim ravnateljima gostujućih škola današnje manifestacije.

Veselimo se nastavku suradnje i idemo dalje.

Veliki pozdrav svim našim partnerima i učenicima uz napomenu: oprezno na cestama!