domaćin: OŠ Gračani i gost: OŠ Markuševec

Program prometne kulture za najmlađe putuje ove jeseni po osnovnim školama diljem lijepe naše, danas se zaustavio   u  osnovnoj školi Gračani -Zagreb, koji su  su bili domaćin ove manifestacije a u goste su im došli djeca drugih razreda iz osnovne škole Markuševec.

Bila su tu i djeca područnih škola PŠ Vidovec, PŠ Bačun.

Napominjemo da već peta generacija mališana iz Gračana i  Markuševca kontinuirano prolazi  obuku o sigurnosti u cestovnom prometu.

Ovakav vid edukacije omogućuje im njihova Gradska četvrt Podsljeme na čelu s  predsjednikom četvrti gosp. Krešimirom Kompesakom, koji nas svake godine osobno posjeti i djeci simbolično podijeli diplome.U ime škole,djece i roditelja,HVALA.

Djeca su nakon teorijskog dijela koji je održan u OŠ Gračani pješice došli na šareni poligon koji je postavljen ispred pučke škole Gračani.

Djeca su imala i policijsku pratnju  , policajci iz V-policijske postaje Zagreb, gospoda Anto Pavlović i Mario Jurenec su brinuli da djeca sigurno stigli na odredište.

Svojim radionicama DVD Gračani su  nadopunili  ovaj preventivni program. Zapovjednik gosp. Jurica Biruški sa svojim vatrogascima: Ivan Salopek i Josip Ćuk  uspješno su se nosili s velikim brojem učenika njih 130, a ovim putem im se zahvaljujemo na strpljenju i zanimljivoj radionici za najmlađe. Nadamo se da su djeca naučili ponešto i da su se dobro zabavili.

Osim vatrogasaca, u program su se uključili i volonteri Kluba mladih Crvenog križa Zagreb. Hvala im na sudjelovanju i aktivnostima koje su pripremili za najmlađe o osnovama prve pomoći.
Zahvaljujemo i gospodinu Marjanu Kosu ispred VMO Gračani koji su nam odobrili korištenje prostora Pučke škole.

Puno pozdrava i zahvala na sjajnoj dobrodošlici šaljemo domaćinu-ravnateljici OŠ  Gračani gđi Nataši Gjuran. Ovim putem zahvaljujemo i ravnateljici gostujuće škole gđi Gordani Horvat.

Veliki pozdrav svima i vidimo se sljedeće godine!

Podsjećamo na oprez u prometu,podsjećamo na oprez u prometu, ….