domaćin: OŠ Hum na Sutli i gosti: OŠ Janka Leskovara,Pregrada

Danas je u osnovnoj školi Viktora Kovačića Hum na Sutli  u Krapinsko – zagorskoj županiji održana edukacija s učenicima drugih razreda a u goste su im došli učenici iz OŠ  Janka Leskovara – Pregrada. Nakon odslušanog teorijskog dijela učitelji su djecu izveli van na školsko dvorište, gdje ih je dočekalo mnoštvo profesionalnih službi , učenje je bilo lako i zabavno uz Jumicar ekipu a edukaciji   su se pridružili: policajci PP Pregrada, vatrogasci VZO Hum na Sutli i DVD-a Straža te GDCK Pregrada.

Mali su vozači na našem prometnom poligonu dobili priliku provjeriti svoje vještine snalaženja u prometu i tako spoznati da upravljanje vozilom nije nimalo jednostavan zadatak. Prvu vožnju naših drugašića  budnim su okom pazili  policijski službenici  g. Ivan Pavić  ( prometna preventiva ) i g.Ivan Pavlinić ( motorist ) po potrebi su zaustavljali autiće i propuštali pješake i klokane. S ponosom su pokazivali djeci svoje službeno policijsko vozilo i motor ,veliko hvala na sudjelovanju.

Pozdrave šaljemo i gosp. Željku Ležu iz Policijske Uprave Krapinsko zagorske županije,koji svojim nesebičnim zalaganjem brine da djeca iz svih 30 osnovnih  škola KZŽ kroz program prometne kulture za najmlađe upoznaju se s radom policije na terenu. U ime djece hvala im na svemu!

Nakon vožnje i policije, na red je došla i radionica male prve pomoći koju su održali tim iz GDCK Pregrada a  predstavljali su ga: Špoljar Gordana, patronažna sestra DZ KZŽ  te Darija  i Marta ,volonteri iz srednje škole Pregrada. Radionica prve pomoći za najmlađe bila je vrlo poučna! Polaznicima su demonstrirali pružanje prve pomoći pri lakšim ozljedama. Hvala na sjajnoj radionici!

Pridružila nam se i ekipa vatrogasaca iz VZO Hum na Sutli i DVD-a Straža. Zapovjednik gospodin Dejan Jurić  sa svojim vatrogascima : Dejan Tepeš i David Križanec  bili su sjajan tim edukatora na temu prevencija požara. Učenicima su pokazivali službeno vozilo i vatrogasnu opremu, učenici su saznali mnogo o prevenciji od  požara, a pri tome se i odlično zabavili na sjajnoj radionici! Hvala svima na suradnji uz vatrogasni pozdrav Vatru gasi,brata spasi !!!

Kao što smo rekli, posjetio nas je  i načelnik općine Hum na Sutli gosp. Zvonko Jutriša, naš dragi gost, polaznike je  razveselio simboličnom podjelom diploma o uspješno položenom programu. Zahvaljujemo mu na prisustvu i podršci ovom preventivnom programu!

Neizostavno, zahvaljujemo upravi škole, naročito ravnateljici gđi. Biserki Špiljak koja je u ulozi  domaćina priredila nam toplu dobrodošlicu. Ne zaboravljamo ni našu ravnateljicu gostujuće škole gđu Zdravku Žiger-Žgela na profesionalno odrađenoj organizaciji.

Veliko hvala svim učiteljima koji su danas brinuli o svojoj djeci kao sto to čine i svaki dan,hvala im ba aktivnom sudjelovanju.

Učenici  iz školske prometne jedinice: NIKA,BORNA,MIA,PATRIK  ( sedmi i osmi razred ) dali su svoj nesebičan doprinos da manifestacija prođe u najboljem redu.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima!

Vidimo se i sljedeće godine s novim generacijama.

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!