domaćin: OŠ I. G. Kovačića i gosti OŠ V. Nazora, Duga Resa

Program prometne kulture za najmlađe proveden je u utorak 30.04.2019. u OŠ Ivana Gorana Kovačića, Duga Resa, gdje je sudjelovala i gostujuća škola OŠ Vladimira Nazora, Duga Resa.Učenici drugih razreda iskušali su svoje vještine na prometnom poligonu kako bi uvidjeli da nije lako biti vozač a sve u cilju da postanu bolji pješaci u prometu.Uz Jumicar instruktore, od velike pomoći bili su policijski službenici iz PP Duga Resa gdin. Mate Sertić, te gđa. Anita Gračan i gosp.Aleksandar Turk iz PU Karlovačke. Vjerujemo da je mališanima ovo novo iskustvo bilo jako zanimljivo!

Programu su se pridružili i vjerni partneri: Gradsko društvo Crvenog križa Duga Resa i Vatrogasna postrojba Duga Resa. Veliko hvala volonterima i djelatnicima na sudjelovanju i doprinosu u programu.

GDCK Duga Resa predstavljali su gdin. Mario Biršić, ravnatelj i koordinator ekipe Crvenog križa, gđa. Sandra Car,Martina Polović i Sanela Grdić. Polaznicima su demonstrirali kako pružiti osnovnu pomoć pri lakšim ozljedama.S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Vatrogasce su predstavljali gdin. Goran Šteta, Martin Špehar,Petar Ivanić i Mario Grman a sve to pod budnim okom zapovjednika gosp.Mire Mamića. Učenici su saznali mnogo o prevenciji od  požara, a pri tome se i zabavili. Hvala svima na suradnji.

Program prometne kulture za najmlađe u OŠ Vladimira Nazora omogućili su Karlovačka županija i Grad Duga Resa. Gradonačelnik gdin. Tomislav Boljar polaznicima je simbolično podijelio diplome, a ovim putem se zahvaljujemo Gradu na podršci.

Preventivnoj aktivnosti danas se pridružio i Hrvatski centar za razminiranje, kojeg je predstavljala gđa. Marta Kovačić, viša savjetnica za edukaciju i pomoć minskim žrtvama.

Hvala HCR-u na sudjelovanju i nadamo se da će nam se ponovo pridružiti na sljedećoj zajedničkoj manifestaciji na području Karlovačke županije.

Veliko hvala našim domaćinima, ravnateljici OŠ Ivana Gorana Kovačića gđi Sanji Ferkula kao i ravnatelju OŠ Vladimira Nazora gospodinu Krešimiru Božičeviću .Zahvaljujemo i učenicima iz školske prometne jedinice sedmog i osmog razreda na velikoj pomoći.

Svim učenicima čestitamo na uspješno položenoj edukaciji. Vidimo se sljedeće školske godine s novim generacijama polaznika.Oprezno u prometu !!!