domaćin: OŠ Jakovlje gosti: OŠ Luka, OŠ Pušća i OŠ Ante Kovačića, Marija Gorica

Dana 13.09.2018 u Jakovlju (Zagrebačka županija) je održan Program prometne kulture za najmlađe.

Program je posebno razveselio drugašiće edukacijom o sigurnosti u cestovnom prometu, čak 110 učenika  sudjelovalo je na predavanju o pravilima ponašanja u prometu, prometnom poligonu i radionicama prve pomoći ,zaštite od požara, te edukativnoj postavi policije.

Manifestacija za  organizatore bila je iznimno zahtjevna jer su danas u programu sudjelovali učenici čak četiri škole Zagrebačke županije.

Domaćin manifestacije je bila OŠ Jakovlje na čelu s ravnateljicom gđom. Ljiljanom Klepac, a ovim putem zahvaljujemo  se na profesionalnoj suradnji.

Gostujuće škole bile su: OŠ Luka na čelu s ravnateljicom gđom. Jasminkom Ferek, OŠ Pušća -ravnatelj gospodin Arsen Šarunić i OŠ Ante  Kovačića, Marija Gorica na čelu s ravnateljicom gđom. Jasnom Horvat. Svim ravnateljima gostujućih škola hvala na izvrsnoj organizaciji i uključivanju u program.

Radionicu prve pomoći vodila je ekipa Jumicar prve pomoći pod vodstvom  edukatora Domagoja Štetnera i Svena Tomića. Učenicima su demonstrirali što sami mogu napraviti u slučajevima lakših ozljeda. Hvala edukatorima na zanimljivoj radionici.

Ovim putem zahvaljujemo i vatrogascima DVD-a Jakovlje, koji su održali sjajnu radionicu o prevenciji požara. Prisutni vatrogasci: gdin. Fijan Stjepan, Solenički Stjepan, Kaduić Dragan i Klanfar Dražen učenicima su pokazivali vatrogasnu opremu i strpljivo pomagali svima koji su poželjeli obići vatrogasna vozila, te okušati se u pokretanju vatrogasne sirene, a najveće oduševljenje izazvala je demonstracija gašenja požara. Zahvaljujemo našim  vatrogascima na izuzetnoj edukaciji.

Djeca su imala mogućnosti nakon radionice o prevenciji požara upoznati se sa policijskim vozilom koje je predstavljao školski kontakt policajac gdin Tomislav Majcen iz PP Zaprešić. Uz predstavljanje opreme policijski je službenik budnim oko pratio situaciju na prometnom poligonu te usmjeravao promet vozila.

I ova manifestacija prošla je pod budnim okom gđe. Darinke Balen ispred Zagrebačke županije, te joj se ovim putem zahvaljujemo na posjeti i podršci. Općinu Jakovlje predstavljala je načelnica gđa. Sanja Borovec sa suradnicima: gdinom Mariom Hladom-zamjenikom načelnice,  gdinom Marijanom Capekom-predsjednikom općinskog vijeća, te  gđom Mirelom Novoselec Jakševac-općinskom pročelnicom. Načelnica je najmlađima podijelila diplome o uspješno provedenom programu,  Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i uveličali našu manifestaciju!

Manifestaciju je posjetila i ekipa TV Zapad, te im se ovim putem zahvaljujemo na reportaži.

Jumicar tim šalje puno pozdrava svim sudionicima programa.