domaćin: OŠ Josipa Broza, Kumrovec gosti: OŠ Lijepa naša, Tuhelj + OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec i OŠ Pavla Štoosa, Kraljevec na Sutli

U osnovnoj školi OŠ Josipa Broza, Kumrovec (Krapinsko-zagorska županija) dan je protekao u duhu preventivne akcije „Program prometne kulture za najmlađe” u organizaciji udruge PPSP i Jumicar Hrvatska sa svojim partner službama: Policijska uprava Krapinsko-zagorska,  Policijska postaja Klanjec, gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kumrovec.

U aktivnostima su sudjelovali: gostujuće škole: OŠ Lijepa naša, Tuhelj, OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec i OŠ Pavla Štoosa, Kraljevec na Sutli.

 Današnji program su činile interaktivne radionice:

  1. Predavanja-teorijski dio

      2. Mala škola prve pomoći u izvedbi Gradskog društva Crvenog križa Klanjec,

      3. Protupožarna zaštita“ u izvedbi dobrovoljnog vatrogasnog društva Kumrovec

      4. Prometni poligon u radionici „Sigurno u prometu“.

 Zahvaljujemo GDCK-u Klanjec na sudjelovanju u projektu, a posebno prisutnim djelatnicima  koji su održali edukaciju: ravnatelj gdin. Mario Harapin, Ana Jambrešić i Davor Žažar,i volonterima :Ivana Fekeža, Laura Žlender, Anja Petrinec i Marija Galić.

Zahvaljujemo i  pozdravljamo policijske službenike gdin. Damira Košutića i Mirka Kovačića.

Osim policije i volontera Crvenog križa, neizostavno je spomenuti i vatrogasnu ekipu DVD-Kumrovec koju su predstavljali zapovjednik i voditelj gdin. Josip Borovnjak, gdin. Goran Krajca, te gdin. Mario Lončar. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i zanimljivim radionicama za učenike.

Aktivnosti su obišli i naši dragi uzvanici: načelnica općine Zagorska Sela gospođa Ksenija Krivec , zamjenica načelnika općine Kumrovec Danijela Lončar i zamjenik načelnice općine Kraljevec na Sutli gosp.  Mario Harapin.

Hvala svim sudionicima i uzvanicima, školi domaćinu te ravnateljici gđi.  Željki Topfer na izvrsnoj organizaciji cijele manifestacije. Puno pozdrava šaljemo cijenjenim ravnateljicama i ravnateljima gostujućih škola današnje manifestacije.

S ponosom obavještavamo da smo današnjom manifestacijom završili sve planirane preventivne manifestacije za 2018 godinu na području  Krapinsko-zagorske županije. Programom smo obuhvatili učenike drugih razreda svih 34 osnovne škole i ovim putem želimo se u ime djece zahvaliti Krapinsko-zagorskoj županiji skupa sa svim općinama i gradovima koji su zajedničkim snagama omogućili  provedbu ”Programa prometne kulture za svoje najmlađe”!

Zahvaljujemo se našim županijskim partner službama na sudjelovanju: Policijska uprava Krapinsko-zagorske županije skupa sa pripadajućim policijskim postajama kao i Crvenom križu Krapinsko zagorske županije  sa svojim društvima, te mnogobrojnim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Veselimo se nastavku suradnje i idemo dalje.

Veliki pozdrav svim našim partnerima i učenicima uz napomenu: oprezno na cestama!