domaćin: OŠ Katarine Zrinski, Krnjak i gosti: OŠ Vojnić

Osnovna škola Krnjak bila je danas domaćin osnovnoj školi Vojnić – Karlovačka županija. Zajedno su ugostile dugo očekivani Jumicar – ”Program prometne kulture za najmlađe”.

U Krnjaku je danas bilo živo, glasno i poučno. Razlog je jednostavan, Jumicar program doveo je svoje partnerske službe da zajedno educiraju mališane prvog do četvrtog razreda spomenutih škola.

Danas se učilo o sigurnosti u cestovnom prometu, prvoj pomoći, i o tome kako je biti policajac te kakvu on opremu i materijalno-tehnička sredstva posjeduje.

Policijski službenici za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Vojnić  Dijana Josipović i Tomislav Polović  pomogli su u održavanju reda, te postavili i svoj prometni poligon na kojem u održali svoju radionicu. Djeca su pazila i učila  poštivanje prometnih propisa i sigurno propuštanje pješaka, a sve to odvijalo se i pod budnim okom predstavnice PU karlovačke gđe. Anite Gračan.

Edukacija ne bi bila potpuna bez radionice Crvenog Križa Vojnić. Ravnateljica gđa.Ljuba Martinović i gđa. Milena Basara učenicima su demonstrirale kako postupiti u situacijama lakših ozljeda.  S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.Zahvaljujemo ekipi Crvenog Križa Vojnić!

Upravni odjel za školstvo Karlovačke županije na čelu s pročelnicom gđom. Marijom Medić omogućio je provedbu ovog preventivnog programa prometne kulture za najmlađe  za  svoje osnovne škole.

Zahvale upućujemo ravnateljici domaćinu gđi. Željki Stojković na toploj dobrodošlici kao i ravnateljici gostujuće škole gđi.Mirjani Stojković na velikoj pomoći tijekom organizacije cijele edukacije.Veliko hvala i svim učiteljicama, kao i učenicima iz školske prometne jedinice. Danas nam je bilo jako lijepo u Krnjaku!!!

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret, vidimo se i ne zaboravite:OPREZNO U PROMETU !!!