domaćin: OŠ ”Ljudevit Gaj” Mihovljan i gosti: OŠ F. H. Kiša, Lobor

Neprimjereno hladno i loše vrijeme za ovo doba godine nisu spriječile učenike iz Mihovljana i Lobora- Krapinsko zagorska županija ,da danas po školskom kurikulumu educiraju se,za njih, na  jako zanimljiv i neobičan način : Program prometne kulture za najmlađe!!

Jumicar tim danas je posjetio  OŠ Ljudevit Gaj Mihovljan , a na edukaciji su nam se pridružili i drugašići Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor. U realizaciji manifestacije pomogle su nam i partnerske službe: PU krapinsko – zagorska, PP Zlatar Bistrica, DCK Krapinsko-zagorske županije – GDCK Zlatar i DVD Mihovljan. Ovim putem zahvaljujemo svim službama, a posebnu zahvalu upućujemo Krapinsko-zagorskoj županiji i općinama  Mihovljan ,Lobor i Golubovec koje su omogućile provedbu programa za svoje najmlađe stanovnike.

Nakon teorijskog dijela,mali vozači na prometnom poligonu bili su pod nadzorom policijskog službenika iz PP Zlatar Bistrica gosp. Tomica Kolar. Pazio je na prekršaje i sigurnost u gustom prometu na Jumicar prometnom poligonu. Hvala na strpljenju tijekom prve vožnje naših mališana! Cijela manifestacija održana je i uz podršku iz PU krapinsko-zagorske na čelu s gosp. Željko Lež.

Osim policije, edukaciji su se pridružili i vatrogasci DVD-a Mihovljan.

Velika ekipa: predsjednik-g. Franjo Pavlek,zapovjednik-g.Mario Ljubek ,zamj.zapov.g. Stjepan Martinjak  i vatrogasac g. Mihael Pavlak učenicima su održali poučnu i zanimljivu radionicu o prevenciji i gašenju požara. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili  i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !

Uz navedene službe, pridružila nam se i ekipa GDCK Zlatar. Na njihovoj radionici učilo se o pružanju prve pomoći i što učiniti u slučaju težih ozljeda i nezgoda. Veliko hvala timu : g. Fijačko Avelin,g.Marko Đurinek i gđa.Vlatka Porčić na sudjelovanju! Tim GDCK Zlatar  je učenike  upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.Veliko hvala na profesionalnom angažmanu.

Za sjajnu manifestaciju najviše su zaslužne škole, naši domaćini,  OŠ Ljudevita Gaja Mihovljan i njihovi dragi gosti iz OŠ Franje Horvata Kiša ,Lobor. Željeli bismo pohvaliti domaćine na sjajnom dočeku svih sudionika te pozdraviti i  ravnatelja  gosp. Alena Vokas.Veliki pozdrav šaljemo i cijenjenom ravnatelju  OŠ Franje Horvata Kiša gosp.Krešimiru Krivdiću.

Zahvaljujemo i učenicima iz školske prometne jedinice 8-og razreda:  Davidu,Danijelu,Janu,Lovri,Zdravku,Renatu na pomoći najmlađima.

Svim učenicima čestitamo na uspješno položenoj edukaciji. Vidimo se sljedeće školske godine s novim generacijama polaznika.Vaš Jumicar Tim.