domaćin: OŠ Luka i gosti: OŠ Pušća, OŠ Ante Kovačića, Marija Gorica i OŠ Jakovlje – Zagrebačka županija

Danas, 30.09.2019 u OŠ Luka (Zagrebačka županija)  održan je Program prometne kulture za najmlađe.

Program je posebno razveselio drugašiće edukacijom o sigurnosti u cestovnom prometu, gdje je preko 100 učenika  sudjelovalo  na predavanju o pravilima ponašanja u prometu, prometnom poligonu i radionicama prve pomoći ,zaštite od požara, te edukativnoj postavi policije.

Manifestacija za  organizatore bila je iznimno zahtjevna jer su danas u programu sudjelovali učenici čak četiri škole Zagrebačke županije.

Domaćin manifestacije  bila je OŠ Luka na čelu s v.d. ravnateljicom gđom. Renatom Meglić , a ovim putem zahvaljujemo  joj se na  gostoprimstvu i profesionalnoj suradnji.

Gostujuće škole bile su:

OŠ Pušća -ravnatelj gospodin Arsen Šarunić,

OŠ Ante  Kovačića, Marija Gorica na čelu s ravnateljicom gđom. Jasnom Horvat

OŠ Jakovlje s ravnateljicom gđom. Ljiljanom Klepac .

Ravnateljima gostujućih škola hvala na izvrsnoj organizaciji i uključivanju njihovih škola u program.

Radionicu prve pomoći vodila je ekipa Jumicar ,pod vodstvom  edukatora Domagoja Štetnera i Svena Tomića. Učenicima su demonstrirali što sami mogu napraviti u slučajevima lakših ozljeda. Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenike su upoznavali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda,također su prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Hvala edukatorima na zanimljivoj radionici.

Ovim putem zahvaljujemo i vatrogascima DVD-a Luka, koji su održali sjajnu radionicu o prevenciji požara. Prisutni vatrogasac i predsjednik DVD-a Luka: gdin. Skender Robert učenicima je s ponosom  pokazivao svoju skromnu vatrogasnu opremu i strpljivo pomagao svima koji su poželjeli obići vatrogasni kombi, te okušati se u pokretanju vatrogasne sirene, a najveće oduševljenje izazvala je demonstracija gašenja požara. Zahvaljujemo našem  vatrogascu na izuzetnoj edukaciji.

Djeca su imala mogućnosti nakon radionice o prevenciji požara upoznati se s radom nama već uveliko poznate i čuvene P.P. Zaprešić. Tim je  predvodio prometni preventivac gosp. Srećko Filipović  koji je sa svojim policijskim vozilom plijenio znatiželju prisutnih mališana.Na drugoj strani bili su njegove kolege s policijskim kombijem i to policajci gospoda:Vuković Branimir i Katić Dejan. Uz predstavljanje opreme policijski  službenici  budnim su okom pratili situaciju na prometnom poligonu te po potrebi usmjeravali promet vozila.Hvala cijenjenim policajcima našim vjernim prijateljima na današnjoj profesionalnoj edukaciji.

Ne smijemo zaboraviti ni školsku prometnu jedinicu iz OŠ Luka,koji su svojim doprinosom osigurali kvalitetno provođenje ovog preventivnog programa.Hvala im na trudu.

Puno pozdrava šaljemo našim cijenjenim i veselim učiteljicama  drugih razreda iz sve četiri osnovne škole.

Vidimo se i sljedeće godine s novim generacijama.

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!