domaćin: Oš Milana Langa, Bregana i gosti: OŠ Rude i OŠ Mihaela Šiloboda, Sveti Martin pod Okićem

 

 “Program prometne kulture za najmlađe” putuje svoje jesenske dane i u petak je po planu i programu svratio u Breganu-Grad Samobor-Zagrebačka županija .U Osnovnoj školi Milana Langa mnoštvo mališana uspješno je prošlo obuku o sigurnosti prometa, a pridružili su im se učenici iz  Oš Mihaela Šiloboda i Oš Rude. Sunčani dan bio je i više nego idealan za vožnju automobila na prometnom poligonu. Učenici su s veseljem iščekivali praktični dio edukacije, na kojemu su uz vožnju na prometnom poligonu mogli sudjelovati i u radionicama naših partnerskih službi: PU-Zagrebačka,P.P. Samobor, GDCK Samobor i DVD Bregana. 

 Policijski službenik gospodin Slobodan Pantelić pomogao nam je u održavanju reda na prometnom poligonu. Pazio je na poštivanje prometnih propisa i sigurnost svih sudionika u prometu. Zahvaljujemo i gosp. Tomislavu Vukiću iz PP Samobor na pomoći i koordinaciji.

Na manifestaciju su se uključili već tradicionalno vatrogasci DVD-a Bregana. Vatrogasna ekipa drugašiće je naučila ponešto o djelatnosti vatrogasaca,podučavali su naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji,  pokazivali im svoju vatrogasnu opremu,Vatrogasni kamion te puštali zvučne sirene,…  Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane u školama da se aktiviraju u podmlatku DVD Bregana. Raduje nas suradnja s ovim cijenjenim dobrovoljnim vatrogasnim društvom a ovim putem zahvaljujemo prisutnima: predsjedniku gosp. Vladimiru Hribaru, zapovjedniku  gosp.Dubravku Matijaščiću  i članu nadzornog odbora gosp. Josipu Petriču što su aktivnostima obogatili naš zajednički program. Cijelo vatrogasno društvo pozdravljamo : Vatru gasi ,brata spasi !!

Edukacija ne bi bila potpuna bez radionice prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Samobor. Ekipa crvenog križa učila je  djecu osnovama prve pomoći i pokazivala kako zamotati male rane. Na sreću, rane nisu bile prave. Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj.   S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Hvala ravnateljici GDCK  Samobor: gđi  Anici Francetić Kufrin na organizaciji super tima: Josipi Čepuran i gosp. Igoru Matijaščiću.

Buka i sirene čuli su se i do same upravne zgrade Grada Samobora pa  nam je u goste pohrlio  i sam pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti gosp Juro Horvat sa svojim suradnicima: gđom Mariom Šoić i gosp. Marijanom Kižlinom ,koji su  osobno  željeli se uvjeriti da sve  ide po planu kao i da mali vozači uspijevaju savladati sve barijere na koje nailaze tijekom svoje deseto minutne vožnje.

Ovu Manifestaciju pored NPSCP-a i MZO-a omogućio je i grad Samobor koji je već tradicionalni partner ovog programa.

Od iznimne pomoći danas su nam bili i učenici školske prometne jedinice: Antonio,Andrej, Zara, Sven, Dominik i Ivan iz 8c. odjeljenja. Hvala Vam!!

Zahvaljujemo i domaćinu ravnatelju gosp. Igoru Matijašiću na organizaciji i toplom gostoprimstvu kao i ravnateljici gostujuće škole  gđi.Kristini Halužan i ravnatelju gosp. Goranu Lesjaku na koordinaciji svojih učenika.

Velike pozdrave šaljemo i veselim učiteljicama i učitelju koji su bili uz svoje mališane, hvala im .

Vidimo se i sljedeće godine s novim generacijama.

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!