domaćin: OŠ Netretić, gosti: OŠ Žakanje,Karlovačka županija

U osnovnoj školi  Netretić  u Karlovačkoj županiji danas je održana edukacija “Programa prometne kulture za najmlađe” na kojoj su sudjelovali i najmlađi učenici iz OŠ Žakanje. Program je, osim prometne kulture, sadržavao i radionice partnerskih službi , pa su tako mališani uz svoju prvu vožnju imali prilike učiti i o zanimanju i dužnostima policajaca, zaštiti od požara, osnovama prve pomoći . Za sve to zaslužni su PU karlovačka, PP Duga Resa, Gradsko društvo Crvenog križa Duga Resa i VZO Netretići,DVD Netretići,DVD- Prilišće,JVP Karlovac i DVD  Jurovski Brod.

U programu su sudjelovali policijski službenici gdin. Aleksandar Turk-sigurnost i prevencija i gosp. Zdravko Benković -vođa ophodnje iz PP Duga Resa. Gđa Anita Gračan iz PU-Karlovačke je zaslužna za  organizaciju manifestacije, na čemu smo joj zahvalni i pozdravljamo je ovim putem. Policija je Jumicar timu pomagala u održavanju reda na prometnom poligonu,pokazivali su svoju  opremu i policijsko vozilo a naši vrijedni instruktori su uz njihovu pomoć obavili sjajan posao pri edukaciji najmlađih. Zahvaljujemo policiji na uključivanju u program.

Ovim putem zahvaljujemo se i GDCK Duga Resa, kojeg su predstavljali:  gđa Sandra Car, Martina Polović i Sanela Grdić. Polaznicima su demonstrirali kako pružiti osnovnu pomoć pri lakšim ozljedama.S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Gdin. Mario Biršić, ravnatelj i koordinator ekipe Crvenog križa Duga Resa je zaslužan za organizaciju svojeg tima, na čemu smo mu također zahvalni i šaljemo puno pozdrava.

Današnja manifestacija je definitivno prošla u znaku vatrogasaca što je nama kao organizatoru jako drago i ponosni smo na tu činjenicu.

Danas su svoja društva predstavljali i aktivno sudjelovali: VZO Netretići zapovjednik gosp. Jurica Halovanić,DVD Prilišće- zapovjednik gosp. Stjepan Kuzmak, DVD Netretići-zamj. zapovjednika gosp. Alen Novosel,JVP Karlovac–Tomislav Hribljan i DVD  Jurovski Brod  zam. zapov. gosp. Damir Laić.

Naši hrabri vatrogasci potrudili su se napraviti zanimljivu i poučnu radionicu, te naučiti najmlađe čime se bave i što sami mogu učiniti kako bi prevenirali požar. Hvala našim vatrogascima na suradnji!

Posebnu zahvalu za gostoprimstvo i pripremu upućujemo ravnatelju škole domaćinu gosp. Miodragu Popoviću koji je cijeli dan bio s nama i nadamo se da će biti zadovoljan svojim  fotografijama s radionica. I ravnateljica Oš Žakanje gđa  Jasmina Katunić nas je posjetila na kratko da se uvjeri da sve ide po planu i programu,hvala joj na organizaciji i posjeti.

Ugodno je bilo danas provoditi program s djecom jer su i naše cijenjene učiteljice,sve,bile na visini zadatka i pokazale svu svoju profesionalnost.

Vjerujemo da su najmlađi danas naučili mnogo o prevenciji i sigurnosti, a nadamo se da su se pri tome odlično zabavili.

Veliki pozdrav do sljedeće godine, a do tada oprezno u prometu!