domaćin: OŠ Samobor i gosti: OŠ Rude

Učenici drugih razreda OŠ Samobor i OŠ Rude danas su prošli edukaciju „Program prometne kulture za najmlađe“. Stotinjak najmlađih  polaznika izuzetno su se obradovali praktičnoj nastavi na Jumicar prometnom poligonu. Mališanima nije trebalo dugo da se užive u ulogu vozača.

Na radionicama o prometnoj kulturi u izvedbi Jumicar-a i prvoj pomoći, učenici su imali prilike učiti o pravilima u prometu i o tome kako pomoći pri lakšim ozljedama.

Radionice prve pomoći  vodio je gosp. Domagoj Štetner koji je učenike  upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Našim vrijednim instruktorima asistencija su bili stariji učenici OŠ Samobor : Luka ,Deni,David,Leon i Mihael a na prometnom poligonu pridružio se i policijski službenik, gdin.Pantelić Slobodan iz PP Samobor.

Neizostavno, vatrogasna postrojba Grada Samobora,  u sastavu g. Dubravka Golubića i g. Martin Čižmešija malene su učenike uveli u svijet vatrogasaca.  Naši hrabri vatrogasci pokazali su drugašima kako da se ni oni ne boje požara.

Koordinaciju svih službi prepustili smo našim partnerima – Udruzi “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu”, koja je izvrsno odradila posao!

Zahvaljujemo se ravnateljici gostujuće škole OŠ Rude gđi.Kristini Halužan i ravnatelju domaćinu OŠ Samobor  gospodinu Goranu Matošu kao  i svim učiteljicama na organizaciji i odličnoj suradnji već četvrtu godinu zaredom.

Zahvaljujemo i gradu Samoboru na sufinanciranju ovog preventivnog programa.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!

Djeco, oprezno u prometu.