Domaćin: OŠ Vojnić i gost OŠ Katarina Zrinski, Krnjak

Dana 06.06.2018. osnovna škola Vojnić bila je domaćin osnovnoj školi Krnjak- Karlovačka županija. Zajedno su ugostile dugo očekivani Jumicar Program prometne kulture za najmlađe.

U Vojniću je danas bilo živo, glasno i poučno. Razlog je jednostavan, Jumicar program doveo je svoje partnerske službe da zajedno educiraju mališane drugih i trećih razreda spomenutih škola.

Danas se učilo o sigurnosti u cestovnom prometu, prvoj pomoći, vatrogascima i protupožarnim mjerama, minsko-eksplozivnim sredstvima i njihovim opasnostima. Učili smo i o tome kako je biti policajac te kakvu on opremu i materijalno-tehnička sredstva posjeduje.

Policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Vojnić   pomogao je u održavanju reda na prometnom poligonu. Djeca su pazila na poštivanje prometnih propisa i sigurno propuštanje pješaka, a sve to odvijalo se i pod budnim okom predstavnice PU karlovačke.

Edukacija ne bi bila potpuna bez radionice Crvenog Križa Vojnić. Ravnateljica i kolegice učenicima su demonstrirale kako postupiti u situacijama lakših ozljeda. Zahvaljujemo ekipi Crvenog Križa Vojnić!

DVD Vojnić predstavljao je osobno gospodin zapovjednik. Polaznicima je pokazivao opremu i upozoravao ih na opasnosti i zaštitu od požara, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici!

Zahvaljujemo i gospođi  iz Hrvatskog centra za razminiranje koja je s nama već tradicionalno  na edukaciji najmlađih o opasnostima zaostalih eksplozivnih naprava i oružja. Veliki pozdrav šaljemo i upravi HCR-a i zahvaljujemo im na odličnoj suradnji tijekom pripreme svake manifestacije.

Posebne zahvale upućujemo ravnateljicama škola na velikoj pomoći tijekom organizacije cijele edukacije.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret koji je već dogovoren u OŠ Katarine Zrinski Krnjak. Vidimo se!