Domaćin: Osnovna škola Oroslavje i gostujuća škola: Donja Stubica

Kao što se bliži kraj školske 2018/19. Tako i program prometne kulture za najmlađe provodi svoju posljednju planiranu manifestaciju za ovu školsku godinu na području  Krapinsko zagorske županije. Domaćin:Osnovna škola Oroslavje i gostujuća škola Donja Stubica danas su svoje drugašiće razveselili edukacijom  o cestovnom prometu. Mališani su kroz igru i zabavu na prometnom poligonu naučili mnoge lekcije važne za pješake.

Vedar dan i velika manifestacija bili su razlog okupljanja mnoštva službi i uzvanika na igralištu škole u Oroslavju. Zahvaljujući angažmanu obaju ravnateljica i gostoprimstvu škole domaćina, sve je proteklo u najboljem redu. Hvala upravama osnovnih škola.

Ovim putem zahvaljujemo predstavnici PP Donja Stubica, gđi. Mireli  Kuhti i gosp. Željku Ležu iz službe za prevenciju Pu-Krapinsko – zagorske, koji su neumorno pratili vožnju polaznika na auto poligonu,pokazivali svoje službeno vozilo te odgovarali na brojna pitanja znatiželjnih malih polaznika.

Veliko hvala i brojnom timu GDCK D. Stubica na doprinosu u programu. Predstavnica gđa. Maja Rešetar, je koordinirala s timom volontera : Maja Udović, Sandra Curi.

Tim za prvu pomoć OŠ Oroslavje, ekipa mladih Crvenog križa osnovne škole Oroslavje demonstrirali su učenicima kako pomoći u slučaju lakše nezgode. Izvrsno obavljen posao!

Naša manifestacija bila bi nepotpuna bez DVD-a Oroslavje. Zapovjednik  gosp. Miljenko Mrzljak nadgledao je kako njegov vatrogasni tim podučava polaznike. U edukaciji su sudjelovali: gdin. Damir Tomić i   Valentino Visinski. Mališani su, zahvaljujući hrabrim vatrogascima, puno naučili i doživjeli nova iskustva.

Najzanimljivije zasigurno su bile hidraulične pomične ljestve kojima su djeca imala mogućnost s visine da vide kako je biti vatrogasac?! Vjerujemo da će ovaj dan dugo pamtiti.

Na kraju vožnje, djeci su podijeljene zaslužene diplome, svakako, samo one koje će ih podsjećati na edukaciju i istovremeno upozoravati na oprez u prometu. Učenici su diplome dobili od gradonačelnika Grada D. Stubice gosp.Nikole Gospočića i zamjenice predsjednika Odbora za sigurnost prometa gđe. Petre Kolarić. Zahvaljujemo im na osobnom dolazku i podršci.

Program prometne kulture za najmlađe u OŠ Oroslavje omogućila je Krapinsko – zagorska županija, te gradovi Donja Stubica i Oroslavje.

Poseban pozdrav i zahvalu šaljemo domaćinu ravnateljici gđi. Sanji Šakoronji i ravnateljici gostujuće škole gđi. Sonji Martinek.

Još jednom hvala svima na sudjelovanju i djeco zapamtite: pametno u prometu!