domaćin:OŠ Ivana Rangera, Kamenica,gost: OŠ Izidora Poljaka, Višnjica u Varaždinskoj županiji

Danas je veliki dan za OŠ  Ivana Rangera, Kamenica i OŠ Izidora Poljaka, Višnjica u Varaždinskoj županiji. Učenici drugih i trećih razreda aktivno sudjeluju u Programu prometne kulture za najmlađe.

Program prometne kulture za najmlađe  na kraju ove školske godine razveselio je učenike posebnom  edukacijom o prometu. Nadamo se da će im ovo biti lijepa uspomena na prethodnu školsku godinu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je i djeci najzanimljiviji praktični dio na prometnom poligonu, gdje je bilo dinamično i šareno. Mališani su u vožnji uspješno primjenjivali naučena teorijska znanja o prometnoj kulturi, stoga pohvale svim polaznicima kojima šaljemo i zaslužene “Diplome” o položenom programu.

Uz naš prometni poligon, edukaciji su se pridružile službe Društvo crvenog križa Varaždinske županije i Gradsko društvo crvenog križa Ivanec  te DVD Kamenica. Naši vrijedni partneri u provedbi radionica o prvoj pomoći i zaštiti od požara dobro su zabavili mališane, ali istovremeno ih podučili važnim lekcijama.

Policijsku upravu Varaždinsku i PP Ivanec  danas su predstavljali :policajka  gđa. Valentina Hojsak i načelnik policijske postaje gospodin Mario Medenjak.

Djeca su se s oduševljenjem upoznavala s policijskim vozilom, svjetlosnim uređajima ,dužnosti i prava policajca, što su dosad mogli vidjeti na autocesti ili u filmovima. Zahvaljujemo im što na poseban način brinu o sigurnosti u cestovnom prometu.

U radionici prve pomoći djeca su rado upoznavala se s osnovama  pružanja prve pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja i još mnogo toga korisnog. Zahvaljujemo i ekipi Crvenog križa: ravnatelju Društva crvenog križa Varaždinske županije gospodinu Nebojši Buđanovcu na koordinaciji preventivnih akcija diljem Varaždinske županije i njegovom vrijednom timu: gospođi Slađani Cestar i gospodinu Vjeranu Mariću. Hvala i gospođi Danijeli Kasar iz CK Ivanec koja nas vjerno prati na svim radionicama u njenom djelokrugu nadležnosti.Hvala CRVENI.

Hvala i vatrogascima DVD-a Kamenica koji su danas izveli zahtjevnu redovitu vježbu: simulacija požara i evakuacija cijele škole i učenika.

Sve je prošlo u najboljem redu u što se došao uvjeriti i sam gradonačelnik gospodin Marijan Škvarić  sa svojim zamjenikom gosp.Hrvojem Kovačem.Oni su djeci nakon praktičnog dijela čestitali i uručili im svečane diplome.

Ovim putem zahvaljujemo školama, ravnateljicama Mirjani Posavec i Martini Vusić   te svim učiteljicama na dobroj organizaciji i suradnji te se veselimo ponovnom susretu sljedeće godine.

Učenici sedmih i osmih razreda Karlo, Roko Tomislav i Vinko polaznicima su programa pomagali pri vezanju sigurnosnog pojasa i usmjeravali ih u prometu kao predstavnici školske prometne jedinice. Hvala im na tome

Vjerujemo da su najmlađi uživali. Veliki pozdrav školi i učenicima!