III. OŠ Bjelovar

Program prometne kulture za najmlađe danas je posjetio III. OŠ Bjelovar i razveselio drugašiće edukacijom o sigurnosti u cestovnom prometu. 120 učenika drugih razreda sudjelovalo je u predavanju o pravilima ponašanja u prometu i radionicama prve pomoći, zaštite od požara i prometne policije..

Kratku edukaciju o pravilima ponašanja u prometu i aktivnostima prometne policije održala je gđa Andrea Lugarić iz PP Bjelovar, a ovim putem željeli bismo se zahvaliti i gđi Barbari Vukalović iz PU bjelovarsko-bilogorske koja nam je pomogla u realizaciji radionice policije i posjetila nas na edukaciji.

Veliko hvala upućujemo gospodinu Silvije Galić, ing i vatrogascima JVP-a Bjelovar koji su održali sjajnu radionicu.

G. Boris Nabilo, Goran Stanivuković i Tomislav Sokolović pokazivali su učenicima vatrogasnu opremu i strpljivo pomagali svima koji su poželjeli obići vatrogasno vozilo i okušati se u pokretanju vatrogasne sirene, a najveće oduševljenje izazvala je demonstracija gašenja požara.

U organizaciji Jumicara održana je i mala škola prve pomoći. S učenicima smo prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Radionicu je vodila gđa Mateja Barić ispred udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu. Hvala Mateja!

Zahvaljujemo i na pomoći škole prilikom organizacije edukacije, posebice gđi ravnateljici Goranki Preskočil. Hvala i svim prisutnim učiteljicama i učenicima iz školske prometne jedinice.

Jumicar tim šalje puno pozdrava svim sudionicima!