OŠ Ante Kovačića, Zagreb

U  OŠ Ante Kovačića Zagreb, danas  je održana po prvi put edukacija pod nazivom “Programa prometne kulture za najmlađe”.  Ova škola  nam se jako dojmila, kako vizualno tako i u organizacijskom smislu bar što se tiče provedbe našeg programa. Za što su zaslužni : gosp domar,  učiteljica gđa Sanja Tkalac Zubak i naravno naša pedagoginja: Tišaj Anita .

Danas je vrijeme bilo poprilično svježe ali suho, što je nama i naj bitnije, te nam je   iznimno  drago da su djeca  trećih razreda i u ovoj školi dobili nešto novo,zabavno i jako,jako edukativno a to je Program prometne kulture za najmlađe !!

S ciljem obogaćivanja edukativnog programa i ovoga su nam se puta pridružile partnerske službe pa su tako mališani nakon teorijskog dijela i svoje prve  vožnje u malim automobilima  imali prilike učiti i o  zaštiti od požara . Danas su Vatrogasnu zajednicu grada Zagreba predstavljali kao i uvijek  stručno osposobljeni vatrogasci.

To su : DVD Prečko kojeg je predstavljao gosp.  Vladimir Crnić  i vatrogasac Borna Kamber i DVD Jarun je predstavljao   gosp.Božidar Ferk  ( vatrogasac dočasnik I klase ) koji su se potrudili  napraviti zanimljivu i poučnu radionicu te naučiti najmlađe čime se vatrogasci bave i što učiniti u slučaju požara. Hvala Vam vrijedni ljudi na odličnim radionicama. Cijenjeni vatrogasci do sljedeće godine: vatru gasi brata spasi !!!

U provedbi radionice prve pomoći pomogao nam je i gosp. Domagoj Štetner koji je vodio radionicu prve pomoći. Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenike je upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Hvala na uloženom trudu!

Policijska uprava zagrebačka i prometna postaja Lučko danas su zamolili gosp. policajca da na policijskom motoru obiđe OŠ Ante Kovačića i vidi što se zapravo zbiva na školskom igralištu.Naravno da je ostao s nama cijeli dan i ponosno trećašima pokazivao svoj motor i puštao sirene.Na pješačkom prijelazu je motrio da vozači propuštaju male pješake i nitko nije dobio kaznu. Veliko hvala na sudjelovanju.

Glavni instruktor i predavač gosp. Domagoj Štetner  usmjeravao je mlade vozače na prometnom poligonu i brinuo se za poštivanje pravila sigurnosti u prometu. Učenici su bili jako pažljivi tijekom predavanja na kojemu su učili o prometnim propisima pa tako nije bilo potrebe za intervencijom, Zahvaljujemo gospodinu Štetneru.

Posebnu zahvalu upućujemo upravi škole  na čelu s ravnateljicom gđom Jadrankom Salopek  koja je i inicijator da se i u njenoj školi provodi   ovakav vid prevencije i edukacije učenika. U provedbi programa od velike pomoći su nam bili i školska prometna jedinica koju su činili učenici sedmog razreda : Roko,Nikola i Ivan,dečki hvala Vam.

Današnje učiteljice trećih razreda su bile na visini svoga svakodnevnog zadatka na čemu smo im posebno zahvalni ,pozdrav za sve njih.!

Vjerujemo da su najmlađi danas naučili puno o prevenciji i sigurnosti, ali i da su se odlično zabavili.

Vidimo se i sljedeće godine s novim generacijama.

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!