OŠ Antuna Augustinčića, Zaprešić

   Za učenike OŠ Antuna Augustinčića-Zaprešić danas je održana je još jedna u nizu preventivnih aktivnosti koju provode Jumicar Hrvatska sa svojom partner udrugom skraćenog naziva PPSP i našim stalnim partnerima : JVP Zaprešić i PU -Zagreb- P.P. Zaprešić. Naime, radi se o Programu prometne kulture za najmlađe, a riječ je o edukaciji o sigurnosti u cestovnom prometu namijenjenoj djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta.


Cilj ove aktivnosti je prvenstveno edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu, o značenju horizontalne i vertikalne signalizacije, važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige. Ujedno intencija je kroz primjere poučiti djecu nizu praktičnih vještina koje se odnose na sigurnost u prometu te kako prepoznati i  reagirati na opasnosti u prometu. Ovakvom edukacijom nastoji se pridonijeti smanjenju broja smrtno stradale i ozlijeđene djece u prometu, povećati stupanj prometne kulture među najmlađima, ali i u široj zajednici te povećati ukupnu sigurnost u prometu.

Policijski koordinator za prevenciju gđa Dubravka Petrović iz PP Zaprešić usmjeravala je mlade vozače na prometnom poligonu i brinula se za poštivanje pravila sigurnosti u prometu.Ne izostavno je bilo i pravo policijsko vozilo kojeg je  ponosno pokazivala.Učenici su bili jako pažljivi tijekom predavanja na kojemu su učili o prometnim propisima pa tako nije bilo potrebe za intervencijom.  Uz izloženu opremu koju policija koristi u svakodnevnom radu, susret s učenicima prvenstveno je iskorišten za kraću prometnu edukaciju na temu sigurnog sudjelovanja u prometu.  Zahvaljujemo PP Zaprešić na sudjelovanju!

Radionice prve pomoći  vodio je gosp. Domagoj Štetner koji je učenike  upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima je također prošao kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Hrvatska vatrogasna zajednica RH u suradnji s JVP Zaprešić kojeg su danas predstavljali: Mario Bartolić ( voditelj grupe ) i Ivan Peršin ( vatrogasac vozač ) potrudili su se napraviti zanimljivu i poučnu radionicu te naučiti najmlađe čime se vatrogasci bave i što učiniti u slučaju požara. Pokazivali su svoje bogato vatrogasno vozilo,opremu koju posjeduju i sve to uz puštanje vatrogasne sirene. Veliko hvala JVP Zaprešić na sjajnom angažmanu i ovim putem šaljemo puno pozdrava zapovjedniku gosp.Damiru Čičku.

Cijenjeni vatrogasci do sljedeće godine: vatru gasi brata spasi !!!

Posebnu zahvalu upućujemo ravnateljici  škole gđi.Danijeli Adžijević kao i učiteljici gđi. Gordani Lisac na uspješnoj organizaciji cijele manifestacije. Hvala i drugim  veselim i dragim  učiteljicama drugih razreda.

Vjerujemo da su najmlađi danas naučili puno o prevenciji i sigurnosti, ali i da su se odlično zabavili. Puno pozdrava od Jumicar tima!

Djeco, oprezno u prometu.