OŠ Brezovica,Zagreb

Program prometne kulture za najmlađe danas je proveden u osnovnoj školi Brezovica-Zagreb. Mnoštvo učenika trećih razreda prošlo je nekoliko edukativnih radionica na temu sigurnosti i prevencije. Osim učenika iz matične škole, sudjelovali su i učenici čak 5 pripadajućih područnih škola: PŠ Hrvatski Leskovac, PŠ Odranski Obrež, PŠ Donji Dragonožec, PŠ Kupinečki Kraljevec i PŠ Demerje.

Jumicar timu pridružili su se Klub mladih Crvenog križa Zagreb s volonterima.Na njihovoj radionici učilo se o pružanju prve pomoći i što učiniti u slučaju težih ozljeda i nezgoda. Veliko hvala timu :Anđelić Lucija,Dorotea Vončina i Laura Bat na sudjelovanju! Klub mladih Crvenog križa Zagreb  učenike  je upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.Nadamo se da su djeca po nešto i naučila.Veliko hvala na profesionalnom angažmanu.

Nakon teorijskog dijela,mali vozači na prometnom poligonu bili su pod nadzorom policijskog službenika  gosp.Denisa Ramljaka  iz  II. Policijske prometne postaje  Lučko.Pazio je na prekršaje i sigurnost u gustom prometu na Jumicar prometnom poligonu. Hvala na strpljenju tijekom prve vožnje naših mališana! Cijela manifestacija održana je i uz podršku iz PU Zagrebačke na čelu s gospodom: Velimir Tišma, Mislav  Švigir i  Mišić Krešimir.

Velika ekipa DVD-a Brezovica: predsjednik DVD-a  gdin. Zdravko Varzić,zapovjednik gosp. Juraj Dasović,vatrogasac gđa.Sandra Miković te članovi mladeži: Mihael,Domagoj i Petra Miković,Niko Vurbić ,Denis Đido učenicima su održali poučnu i zanimljivu radionicu o prevenciji i gašenju požara. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili  i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !

Zahvaljujemo i učenicima iz školske prometne jedinice 8b. razreda:Petar,luka,Mihael i Antun  na pomoći najmlađima.

Zajedničke preventivne aktivnosti odobrio je ravnatelj, a prisutne učiteljice imale su ključnu ulogu u tome da na terenu sve funkcionira besprijekorno.Veliki pozdrav šaljemo gosp.ravnatelju OŠ Brezovica Darki Rogalu i gđi. psihologinji Jerki Vidović koja je dala nesebičan doprinos u organizaciji cjelokupne manifestacije.

Mališane koji su  prošli obuku, ali i druge sudionike, još jednom upozoravamo na oprez u prometu!