Oš Cvjetno Naselje,Zagreb

 

Osnovna škola Cvjetno naselje u Zagrebu danas je bila domaćin „Programa prometne kulture za najmlađe“. Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku testirati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu.

U provedbi radionice prve pomoći pomogao nam je i gosp. Domagoj Štetner, koji je vodio radionicu prve pomoći. Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenike je upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Plavci iz PP  Heinzelove Zagreb su brinuli da sve prođe u najboljem redu,danas ih je predstavljao vježbenik gosp. Jurić Toni  budnim je okom pazio na vožnje,po potrebi je zaustavljao autiće i propuštao pješake i klokane,jednom riječju bio im je od velike pomoći na čemu smo duboko zahvalni.

Aktivnostima su se pridružili i vatrogasci DVD-a Trnje. Predstavnici DVD-a Trnje uključili su se u program  i pobrinuli da učenicima pokažu čime se bave vatrogasci i što učiniti u slučaju požara. U ime djece iz osnovne škole Cvjetno naselje zahvaljujemo se zapovjedniku gospodinu  Filipu Klincu i vatrogascima : Dario Marinković, Otto Singer i Tomislav Strelec koji su podučavali  naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji ,pokazivali im svoju vatrogasnu opremu,Vatrogasni kamion te puštali zvučne sirene,…  Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane u školama da se aktiviraju u podmlatku DVD Trnje. Raduje nas suradnja s ovim cijenjenim dobrovoljnim društvom već na sljedećoj zajedničkoj manifestaciji . Ovim putem pozdravljamo ih s parolom: vatru gasi, brata spasi!!!

Školska prometna jedinica bila je na nivou  današnjeg zadatka : Vinko, Jan,Vid i Leonard svi iz 8a razreda, zahvaljujemo im na profesionalnoj asistenciji.

Nakon što smo završili s praktičnim dijelom s  drugašićima, na igralište su izašli naši stari znanci, a to su učenici 4a i 4b. Njima je obećano naknadno, da ove godine voze male automobile iz razloga što nas je te godine  s poligona potjerala kiša pa smo to ovom prilikom i nadoknadili.

Zahvaljujemo se današnjim učiteljicama drugih i četvrtih razreda na strpljenju i suradnji.

Posebne zahvale upućujemo pedagoginji gđi. Tjaši Juraković   koja je svojom inicijativom i zalaganjem zamolila da danas svi budemo gosti u osnovnoj školi ,hvala joj  na velikoj pomoći tijekom organizacije cijele edukacije kao i na toplom gostoprimstvu. Naravno da smo ovo sve danas odradili zahvaljujući ravnateljici gospođi Nataši  Batnožić  ,koja je danas bila na službenom putu, a mi se nadamo da smo ispunili njeno ukazano povjerenje . Ovim putem je pozdravljamo.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!

Ponavljamo : Djeco, oprezno u prometu.!