OŠ Dragutina Domajnića,Zagreb

Program prometne kulture za najmlađe u srijedu 03.04. je posjetio OŠ Dragutina Domjanića u Zagrebu i razveselio drugašiće edukacijom o sigurnosti u cestovnom prometu. 120 učenika drugih razreda sudjelovalo je u predavanju o pravilima ponašanja u prometu i radionicama prve pomoći i zaštite od požara.

Zanimljivo predavanje o sigurnosti cestovnog prometa održao je g.Domagoj Štetner iz Udruge PPSP. Sudionicima je objašnjavao značenje prometnih znakova i osnovna prometna pravila, a mališani su često imali ruke u zraku kako bi postavili dodatno pitanje i naveli primjer iz vlastitog iskustva.

Radionicu prve pomoći vodili su Iva Biloš i Elizabeta Juričan, volonteri Kluba mladih-GDCK Zagreb. S učenicima su prošli kroz osnovne djelatnosti Crvenog križa te osnove pružanja prve pomoći prilikom lakših ozljeda. Hvala na trudu!

Veliko hvala upućujemo vatrogascima DVD-a Vrapče koji su ponovno održali sjajnu radionicu.

Zamjenik zapovjednika gosp. Ivica Balenović i vatrogasci: gospoda Pavao Oblizalo, Ivica Balenović i Zvonimir Varjačić pokazivali su učenicima vatrogasnu opremu i strpljivo pomagali svima koji su poželjeli obići vatrogasno vozilo i okušati se u pokretanju vatrogasne sirene, a najveće oduševljenje izazvala je demonstracija gašenja požara.

Zahvaljujemo i na pomoći škole prilikom organizacije edukacije, posebice gđi ravnateljici Karmen Hlad.

Jumicar tim šalje puno pozdrava svim sudionicima!