OŠ Dragutina Domjanića, Sv. Ivan Zelina i OŠ Bedenica

Program prometne kulture za najmlađe jučer je posjetio osnovnu školu Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini. Na manifestaciji su gostovali učenici drugih razreda osnovne škole Bedenica, a mališani iz obje škole prošli su tri važne edukacije koje će im biti korisne za svakodnevni život: prometnu kulturu, prvu pomoć i zaštitu od požara. Ovim putem zahvaljujemo upravama obaju škola na izvrsnoj organizaciji i pripremi, te učiteljicama na koordinaciji i strpljenju.

 

Šareni prometni poligon zabljesnuo je za preko 100 učenika koji su imali prilike uživati u vožnji, ali i naučiti važne lekcije iz prometa koje su im svakodnevno neophodne na putu do škole. Najmlađima su od velike pomoći bili naši vrijedni i pažljivi instruktori koji su bodrili svaki njihov pokret.

Aktivnostima su se pridružili i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina. Gđa Marina Pecak koordinirala je volontere u edukaciji o Prvoj pomoći za djecu, a edukatori su bili: Antonija Šeb, Mirjana Tot, Patricia Bručić Ričko, Nikolina Škrlec, Petra Pavliček i Leonarda Zbiljski. Polaznici su imali prilike doznati kako sami mogu pomoći kod manjih nezgoda i ozljeda. Zahvaljujemo cijelom timu Crvenog križa na sudjelovanju!

Manifestaciji su se, neizostavno, pridružili i vatrogasci DVD-a Sveti Ivan Zelina sa zanimljivim postavama za najmlađe. Gdin Kristijan Koščec, Tomislav Kolarić i Ivica Mačković demonstrirali su vozilo i opremu, te pojasnili djelatnost i važnost vatrogasnog posla najmlađima, koji su bili oduševljeni prezentiranim. Najviše im se svidjelo vatrogasno vozilo, pa ne sumnjamo da će neki od mališana kad porastu poželjeti biti baš vatrogasci! Hvala DVD-u na doprinosu u programu!

Manifestaciju je obišao i gradonačelnik gdin. Koščec koji je polaznicima simbolično podijelio potvrde o sudjelovanju u edukaciji. Hvala gradskoj upravi na posjeti i Gradu što brine za svoje najmlađe sugrađane.

Vidimo se sljedeće godine s novim generacijama!