OŠ Dragutina Kušlana, Zagreb

U  OŠ Dragutina Kušlana, danas  je održana po prvi put edukacija pod nazivom ”Programa prometne kulture za najmlađe”. Danas nam je vrijeme bilo sunčano, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je   iznimno  drago da su djeca  drugih i trećih razreda u ovoj školi dobili nešto novo,zabavno i jako,jako edukativno a to je ”Program prometne kulture za najmlađe” !!

S ciljem obogaćivanja edukativnog programa i ovoga su nam se puta pridružile partnerske službe pa su tako mališani nakon teorijskog dijela i svoje prve  vožnje u malim automobilima  imali prilike učiti i o  zaštiti od požara . Danas su Vatrogasnu zajednicu grada Zagreba predstavljali kao i uvijek  stručno osposobljeni vatrogasci.

To su : DVD Maksimir kojeg je predstavljao gosp. zapovjednik Božo Kruljak, voditelj odjeljenja Tomislav Kovač i zamjenik zapovjednika Damir Eri  koji su se potrudili  napraviti zanimljivu i poučnu radionicu te naučiti najmlađe čime se vatrogasci bave i što učiniti u slučaju požara.Polaznicima su pokazivali opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo sa kojeg su se čule glasne vatrogasne sirene. Najveće uzbuđenje je definitivno  gašenje zamišljene vatre koju su ciljano izazvali vatrogasci. Hvala Vam vrijedni ljudi na odličnim radionicama. Cijenjeni vatrogasci do sljedeće godine: vatru gasi brata spasi !!!

U provedbi radionice prve pomoći pomogle su volonterke GDCK-a Zagreb: Nika Grozdek i Dorotea Vončina koje su vodile radionicu prve pomoći. Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenike su upoznavale  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. Učenici su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Hvala im na uloženom trudu!

Policijska uprava zagrebačka i I. postaja prometne policije Heinzelova danas su zamolili gosp. policajca Renata Harabinu da obiđe OŠ Dragutina Kušlana i vidi što se zapravo zbiva na školskom igralištu. Naravno da je ostao s nama cijeli dan i ponosno drugašima i trećašima ukazivao na greške tijekom njihove vožnje na našem prometnom poligonu.Na pješačkom prijelazu je motrio da vozači propuštaju male pješake i nitko nije dobio kaznu. Veliko hvala na sudjelovanju.

Glavni instruktor i predavač gosp. Domagoj Štetner  usmjeravao je mlade vozače na prometnom poligonu i brinuo se za poštivanje pravila sigurnosti u prometu. Učenici su bili jako pažljivi tijekom predavanja na kojemu su učili o prometnim propisima pa tako nije bilo potrebe za intervencijom, Zahvaljujemo gospodinu Štetneru.

Posebnu zahvalu upućujemo upravi škole  na čelu s ravnateljicom gđom Petrom Štingl Raić  koja je i inicijator da se i u njenoj školi provodi ovakav vid prevencije i edukacije učenika, a nećemo ni zaboraviti učiteljicu Helenu Lončar koja je pomogla pri organizaciji današnje manifestacije.

Današnje učiteljice drugih i trećih razreda su bile na visini svoga svakodnevnog zadatka na čemu smo im posebno zahvalni ,pozdrav za sve njih.!

Vjerujemo da su najmlađi danas naučili puno o prevenciji i sigurnosti, ali i da su se odlično zabavili.

Vidimo se i sljedećih godina s novim generacijama.

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!