OŠ Dragutina Tadijanovića-Zagreb

Na današnji sunčan dan ekipe Jumicara,VZGZ-Zagreb-DVD Zapad, Društva Crvenog križa Grada Zagreba su po prvi puta u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića-Zagreb gdje su za učenike drugih razreda održali zanimljive i edukativne radionice.

Učenje o prometu, sigurnosti i prevenciji danas je bilo lako. Jumicar-ovci su se pobrinuli da se svaki polaznik nakon teorijsko dijela koji je trajao punih 45 minuta iskuša i  u ulozi vozača, a udruga “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu” da su sve aktivnosti i službe usklađene.

Na simuliranoj prometnici s pravim znakovima, semaforima i  instruktorima našli su se i pravi pješaci i naši mali “klokani” koji su ometali odvijanje prometa i malim vozačima zagorčavali život.Sudeći prema okupljenima, nitko nije bio sigurniji na cestama od naših mališana danas u Zagrebu!

Osim prometnog poligona, atrakcija su bili i vatrogasci iz DVD-a Zapad. Vrijedna ekipa pobrinula se da dodatno podigne atmosferu programom kojeg su pripremili za naše polaznike. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili  i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !Zahvaljujemo zapovjedniku DVD-a gospodinu Tomislavu Marjanoviću, i vatrogascima Goranu Kreču i Matiji Hrastovskom na sjajno obavljenom poslu!

Sve pohvale upućujemo i Društvu crvenog križa Zagreb-Klub mladih, koje je danas predstavljao Petar Filipčić !  Za mališane su pripremili radionicu o prvoj pomoći ,koji su učenike  upoznali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših  krvarenja i tako nadopunili edukaciju o cestovnom prometu.

Školska prometna jedinica 8c. bila je na nivou  današnjeg zadatka ,hvala im : Nika,David,Luka,Lorna,Roko,Anja na trudu i zalaganju.

Neizostavno, veliko hvala i ravnateljici gđi. Mirjani Sajko pedagoginji gđi. Editi Bosnar  na  gostoprimstvu i izvanrednoj organizaciji cijelog događaja.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim učiteljicama drugih razreda na izvrsnom angažmanu i profesionalnosti.

Današnji Program prometne kulture za svoje mališane sufinancirala je OŠ Dragutina Tadijanovića.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima.

Djeco,do sljedeće godine, kao što smo naučili: oprezno u prometu !!!!