OŠ Đure Deželića, Ivanić Grad – Zagrebačka županija

Lijepo vrijeme za provedbu edukacije bilo je danas u  OŠ Đure Deželića u Ivanić Gradu. Učenici drugih  razreda prošli su nekoliko edukativnih radionica na temu sigurnosti i prevencije. Jumicar timu pridružili su se predstavnici Društva Crvenog križa Ivanić Grad i Vatrogasna postrojba Ivanić Grad.

Nakon teorijskog dijela,mali vozači na prometnom poligonu  bili su pod nadzorom policijskih službenika gosp. Goranom Međakovićem i Marijanom Rustjom iz  Policijske postaje  Ivanić Grad. Djeci su pokazivali unutrašnjost policijskog vozila te im dozvolili da upale sirenu. Pazili su i na prekršaje te sigurnost u gustom prometu na Jumicar prometnom poligonu, priznajemo nije im bilo jednostavno, pored silnog dječjeg uzbuđenja. Hvala im na trudu.

Dok su se najmlađi okušali u ulozi vozača, tim Crvenog križa polaznike su učili osnovama prve pomoći.  S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći, načine zaustavljanja lakših krvarenja, opremu prve pomoći i bočni položaj.Radionicu o prvoj pomoći održale su ravnateljica GDCK-a gđa. Ivana Bajt s volonterkama Tia Tušek i Leonarda Sunjog.  Hvala ekipi GDCK na izvrsnoj suradnji!

Veliko hvala upućujemo i današnjim vatrogascima iz Vatrogasne postrojbe Ivanić Grad.

Današnji tim činili su gospodin zapovjednik odjeljenja Mario Jelent i vozač Bojan Kelšin ,zahvaljujemo i koordinatoru gosp. Jasminku Kranjčecu, koji su održali radionicu zaštite od požara i učenike upoznali s vatrogasnim zanimanjem, vozilima i opremom.Vatrogasci su drugašićima pokazali zanimljive vježbe i demonstrirali čime se zapravo bave. Djeca su imala priliku i ući na hidrauličku dizalicu s koje se gase požar na visinama. Hvala vatrogasnom timu na bučnim sirenama i na sudjelovanju u programu!

Pozdravljamo ravnatelja škole gosp. Mileo Todića ,pedagoginju i sve prisutne cijenjene učiteljice. Zahvaljujemo na gostoprimstvu i izvrsnoj organizaciji.

Zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji  na pokroviteljstvu edukacije . Hvala Vam što brinete za svoje najmlađe članove zajednice.

Mališane koji su prošli obuku, ali i sve druge sudionike, još jednom upozoravamo na oprez u prometu!