OŠ Gustava Krkleca, Maruševec-Varaždinska županija

Kišovito  jutro nije obeshrabrilo ekipe Jumicara, PU-Varaždinska,PP-Ivanec,DVD-a Maruševec , Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Društva Crvenog križa Ivanec da održe zanimljive i edukativne radionice  za učenike drugih razreda u Osnovnoj školi ‘Gustav Krklec’ u Maruševcu.

Učenje o prometu, sigurnosti i prevenciji danas je bilo lako. Jumicar-ovci su se pobrinuli da se svaki polaznik nakon teorijsko dijela koji je trajao punih 45 minuta iskuša i  u ulozi vozača, a udruga “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu” da su sve aktivnosti i službe usklađene.

Na simuliranoj prometnici s pravim znakovima, semaforima i pješacima našli su se i pravi policajci iz PU Varaždinske – PP Ivanec. Ovim putem zahvaljujemo kontakt policajcu gosp.Goran Spajiću i Zvonku Kelemenu  te načelniku PP Ivanec,  gospodinu  Mariu Medenjaku na podršci.Sudeći prema okupljenima, nitko nije bio sigurniji na cestama od naših mališana danas u Maruševcu!

Osim prometnog poligona, atrakcija su bili i vatrogasci iz DVD-a Maruševec. Vrijedna ekipa pobrinula se da dodatno podigne atmosferu programom kojeg su pripremili za naše polaznike. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili  i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !Zahvaljujemo predsjedniku DVD-a gospodinu Renatu Podbojecu,te vatrogascima:Tihomiru Buden ,Mirjani Martinčević,Vladimiru Podbojec i Patriku Matijašec na sjajno obavljenom poslu!

Sve pohvale upućujemo i Društvu Crvenog križa Varaždinske županije i  Društvu Crvenog križa Ivanec, koji su nas iznenadili brojnošću!  Za mališane su pripremili radionicu o prvoj pomoći ,koji su učenike  upoznali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših  krvarenja i tako nadopunili edukaciju o cestovnom prometu. Hvala gđi. Danijeli Kasal ,gosp. Vjeranu Mariću,gđi.Eni Oković, Slađani Cestar kao i ravnateljici Društva Crvenog križa Ivanec gđi.Jasminki Ruhek koja je sve sjajno koordinirala.

Školska prometna jedinica 8a. i 8b. bila je na nivou  današnjeg zadatka a to su: Borna,Karla,Lana i Danijela.

Neizostavno, veliko hvala i ravnatelju Osnovnoj školi ‘Gustav Krklec’ u Maruševcu, gospodinu Tomislavu Vinceku na gostoprimstvu i izvanrednoj organizaciji cijelog događaja.

Program prometne kulture sufinancirala je općina Maruševec na čelu s načelnikom gosp.Damirom Špremom koji je osobno čestitao polaznicima na programu i podijelio im svečane diplome, načelniku se pridružio i zamjenik gosp. Mario Klapša. Ovim putem se zahvaljujemo na podršci i pokroviteljstvu.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima.

Djeco, kao što smo naučili: oprezno u prometu !!!!