OŠ Ivana Benkovića, Dugo Selo

Program prometne kulture za najmlađe danas je proveden u OŠ Ivana Benkovića u Dugom Selu – Zagrebačka županija.

Stotinjak učenika drugih razreda iskušalo je svoja znanja i vještine snalaženja u prometu, a edukaciju su prošli vrlo uspješno!

Raznolika ekipa koju su činile službe:  CK Dugo Selo, DVD Dugo Selo i Jumicar udružile su se u zajedničkoj ideji – educirati najmlađe učenike o sigurnosti i prevenciji u svakodnevnim situacijama.

Mališani su kućama otišli puni znanja i novih iskustava što možemo zahvaliti vatrogascima iz DVD-a Dugo Selo, zapovjedniku Ivanu Terziću, te g. Martinu Terziću koji su polaznicima pokazivali opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Pozdrave i veliko hvala na sjajnoj radionici šaljemo  DVD-u Dugo Selo.

Crveni križ Dugo Selo na čelu s gospodinom Kristijanom Katinićem prati nas u stopu na svakoj edukaciji na svom području. Učenike  su upoznavali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja, te bočni položaj.

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu zagrebačke županije na čelu s pročelnicom gđom. Mirelom Katalenac omogućio je provedbu ovog preventivnog programa prometne kulture za najmlađe  za sve svoje osnovne škole.

Posebne zahvale upućujemo ravnatelju škole g. Branku Golešu na velikoj pomoći tijekom organizacije cijele edukacije.

Veliko hvala i svim učiteljicama, kao i učenicima iz školske prometne jedinice: Dei, Nini, Lucijani i Luciji na velikoj pomoći u provedbi programa.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!