Oš Ivana Filipovića , Zagreb

  Program prometne kulture za najmlađe danas je nakon dvije godine ponovno proveden u našoj zagrebačkoj osnovnoj školi Ivan Filipović. Tu smo stari znanci i rado viđen gost što su nam pokazali nestrpljivi učenici drugih i trećih razreda. Djeca su danas  imali  priliku da na jedinstven način uče o  sigurnosti u prometu. Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, stručnoj službi i učiteljicama i učitelju za dobru organizaciju i ugodno druženje!

Jumicar timu pridružila se ekipa DVD-a Maksimir. Vatrogasnu radionicu održali su: gdin. Božo Krnjak,Ante Mihalj i Davor Pasarić. Djeca su imala prilike vidjeti vatrogasno vozilo i naučiti ponešto o djelatnosti vatrogasaca. Hvala vatrogasnom timu na uključivanju u program! U ime djece iz osnovne škole Ivan Filipović   zahvaljujemo se  vatrogascima koji su podučavali  naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji ,pokazivali im svoju vatrogasnu opremu,vatrogasni kamion te puštali zvučne sirene,…  Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane iz škole da se aktiviraju u podmlatku DVD Maksimir.Raduje nas suradnja s ovim cijenjenim dobrovoljnim društvom . Ovim putem pozdravljamo ih s parolom: vatru gasi, brata spasi!!!

Uz vatrogasnu radionicu i prometni poligon, mališani su imali prilike naučiti osnove prve pomoći od Kluba mladih Crvenog križa Zagreb. Volonter gdin.: Jerko Gunjača učio je djecu osnovama prve pomoći i pokazivao kako zamotati male rane. Na sreću, rane nisu bile prave.Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenike je upoznavao s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Hvala Klubu mladih Crvenog križa Zagreb na sudjelovanju u programu prometne kulture! Udruga “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu” i ove godine nam je od velike pomoći u organizaciji i koordinaciji preventivnih manifestacija,hvala joj.

Posebnu zahvalu upućujemo cijenjenoj pedagoginji gđi  Josipi Vučković Gamulin, koja je već tradicionalno  zadužena za ovaj preventivni program u svojoj školi kao i gosp. ravnatelju Klopotan Ivanu.

Hvala svima na sudjelovanju,

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!