OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Prigorje Brdovečko i OŠ Ivana Perkovca, Šenkovec – Zagrebačka županija

Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može… Zagrebačka županija i Općina Brdovec omogućili su i ove godine za svoje mališane kvalitetnu i hvale vrijednu edukaciju pod nazivom Program prometne kulture za najmlađe.

Domaćin edukacije ove godine je : OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Prigorje Brdovečko i gostujuća škola OŠ Šenkovec.

Učenici drugih razreda s pripadajućim područnim školama  tijekom dana su nakon multimedijskog teorijskog predavanja prošli tri radionice: prometni poligon, Jumicar prvu pomoć i vatrogasnu radionicu u izvedbi VZO Brdovec i DVD-a Šenkovec.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Šenkovec uključilo se u preventivne aktivnosti  s radionicom protupožarne preventive za djecu. Zahvaljujemo se  predstavnicima DVD Šenkovca gdinu. zapovjedniku Antoniu Radanoviću i vatrogascima Goranu Moconji, Ivanu Kafadaru, Danijelu Komeričkom, Marku Jovičiću, Danijelu Breškiću, Ivici Balenoviću kao i predstavniku DVD-a Brdovec Marijanu Harmiću na vatrogasnim zanimljivostima koje su pripremili za učenike.

Edukacija ne bi bila potpuna bez radionice prve pomoći koju je vodio gosp. Domagoj Štetner koji je učenike  upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Organizator se zahvaljuje svim službama na sudjelovanju i profesionalno odrađenoj edukaciji za djecu.

Hvala i domaćinu – ravnatelju osnovne škole gdin. Renatu Šintiću za organizaciju, toplu dobrodošlicu i gostoprimstvo. Ne zaboravljamo uputiti pozdrave i ravnateljici gostujuće škole gđi.Vesni Javor .

Veliko hvala i svim učiteljicama, kao i učenicima iz školske prometne jedinice. Danas nam je bilo jako lijepo u Prigorju Brdovečkom!!!

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret, vidimo se i ne zaboravite: OPREZNO U PROMETU !!!