OŠ Iver, Zagreb

U osnovnoj školi Iver -Zagreb, najmlađi učenici već dugo očekuju Program prometne kulture i dočekali su ga, jer Jumicar tim posjetio je ovu školu nakon dvije godine  i razveselio učenike  2. i 3. razreda nastavom na otvorenom.

Istina današnji dan i vremenski uvjeti nisu nam baš išli na ruku ali pored veelike volje i želje  učenika  2. i 3. razreda kao i njenih vedrih i nasmijanih učiteljica  ni loše vrijeme nas nije spriječilo da program provedemo do kraja.

Učenici su s veseljem iščekivali praktični dio edukacije, na kojemu su uz vožnju na prometnom poligonu mogli sudjelovati i u radionicama partnerskih službi: PU_Zagrebačka-PP Sesvete ,DVD Sesvetski Kraljevac  i Klub mladih CK Zagreb.

Nakon odslušanog teorijskog dijela učiteljice su djecu izvele van na školsko dvorište, gdje ih je dočekalo mnoštvo profesionalnih službi, pa krenimo redom:

Policijski službenik iz PP Sesvete gosp. Marino Milković budnim je okom pazio na vožnje,po potrebi je zaustavljao autiće i propuštao pješake i klokane,jednom riječju bio im je od velike pomoći na čemu smo duboko zahvalni.

Učenici su imali  prilike sudjelovati na prometnom poligonu, a osim naših instruktora od velike pomoći su im bile i mlade snage školske prometne jedinice : Lana,Ivona,Stella i Veronika,,hvala Vam.

Edukaciji se pridružio i Klub mladih Crvenog križa Zagreb s radionicom o prvoj pomoći za djecu.Volonterka gđa Mia Vukmirović suvereno je demonstrirala djeci što sve je poželjno da nauče i znaju o ukazivanju prve pomoći, mališani su također naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenike je upoznala  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima je također prošla kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Hvala Mia.!

Osim prometnog poligona i prve pomoći, polaznike su oduševili vatrogasci DVD Sesvetski Kraljevac kojeg su predstavljali vatrogasci: gdin. Tomislav Kišasondi, Tomislav Šimunović i Darko Kordek Vatrogasci su najmlađima demonstrirali svoj rad i pokazali opremu, podučavali su naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji  i  nadamo se da su mnogo naučili! Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane u školama da se aktiviraju u podmlatku DVD- Sesvetski Kraljevac . Raduje nas suradnja s ovim cijenjenim dobrovoljnim vatrogasnim društvom . Veliko hvala našim hrabrim vatrogascima na poučnoj aktivnosti za učenike!  Doviđenja uz pozdrav: Vatru gasi,brata spasi .!!! 

Zahvaljujemo ekipama na sudjelovanju i na velikoj pomoći u realizaciji programa, a zahvalu dodatno upućujemo svim učiteljicama na dobroj organizaciji i opuštenoj atmosferi! Posebnu zahvalu upućujemo učiteljici koordinatorici gđi Mihaeli Krznarić a pozdrave šaljemo i ravnateljici gđi Katarini Rajković.

Vidimo se ponovno, veliki pozdrav svima!

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!