OŠ Ivo Andrić, Grad Zagreb

Danas,07.10.2019 po planu i programu posjetili smo svoju dobro poznatu školu  OŠ Ivo Andrić u Zagrebu i s najmlađim učenicima održali edukaciju o sigurnosti u prometu. Sudionici su imali priliku doživjeti promet iz uloge vozača te tako bolje shvatiti važnost poštivanja prometnih propisa, kao i ostalih sudionika u prometu.   Sunčani dan bio je i više nego idealan za vožnju automobila na prometnom poligonu. Učenici su s veseljem iščekivali praktični dio edukacije, na kojemu su uz vožnju na prometnom poligonu mogli sudjelovati i u radionicama partnerskih službi :  VZGZ Zagreb-Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrelić i Gradsko društvo crvenog križa Zagreb.

Nakon odslušanog teorijskog dijela učitelji su djecu izveli van na školsko dvorište, gdje su ih dočekale radionice profesionalnih službi.Kao što se vidi u foto galeriji, moramo naglasiti da smo danas bili počašćeni konzumirati novo školsko igralište na koje je s ponosom ukazivala cijenjena ravnateljica.

Naši mali polaznici uživali su za volanom, a vožnja im je, čini se, trajala prekratko.

Iskustvo jedne polaznice:   Baš sam se danas dobro provela.Vozila sam džip i zaslužila vozačku dozvolu. Vrijeme u vožnji brzo prođe. Lijepo je što nam ostatak razreda pljeskanjem daje do znanja da smo dobro vozili. Znam da se svima svidjelo i da ćemo sada svi bar nekoliko dana pričati samo o tome. Svi smo ostali živi, jer rekao je striček da je važno u prometu ostati živ. To smo naučili.

DVD Hrelić predstavljali su zapovjednik g. Tomislav Murat, s kolegom vatrogascem  Hrvoje Murat i Matija Kuzmac iz vatrogasne mladeži. Na radionici su  podučavali  naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji i pokazivali su svoju vatrogasnu opremu , a učenici su bili najviše oduševljeni time što su i sami mogli isprobati kakav je osjećaj uključiti vatrogasnu sirenu i gasiti zamišljeni požar. Hvala na jako zanimljivoj radionici! Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane u školama da se aktiviraju u podmlatku DVD Hrelić.

Na radionici prve pomoći GDCK-a Zagreb, koju su predstavljali volonteri: Kristina Marković i Lucija Pasarić , naučili smo kako pravilno pozvati hitnu medicinsku pomoć, te kako zaustaviti krv iz nosa i lakše vanjsko krvarenje. Mališani su bili jako znatiželjni. Navodili su osobne primjere, postavljali puno pitanja o zbrinjavanju raznih ozljeda i svi su htjeli isprobati zamatanje podlaktice zavojem.

Veliko hvala i ravnateljici škole gospođi Dubravki Miklec  na organizaciji cijele manifestacije kao i njenim učiteljima drugih razreda koje su strpljivo i aktivno skupa sa svojom djecom sudjelovale u programu.

Ovim putem zahvaljujemo se i školskoj prometnoj jedinici, učenicima : Tamer,Mateo,Leon i Jakov koji su na prometnom poligonu pomagali mladim vozačima.

Svim sudionicima šaljemo veliki pozdrav do iduće manifestacije!

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!