OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko – Zagrebačka županija

Sukladno godišnjem planu i programu provedbe preventivnih manifestacija ”Programa prometne kulture za najmlađe” osnovna škola Ljubo Babić u Jastrebarskom posljednja je škola Zagrebačke županije u kojoj je danas program i proveden .

S  današnjom manifestacijom završili smo sve  planirane preventivne manifestacije za 2018. godinu na području  Zagrebačke županije. Programom smo obuhvatili učenike drugih razreda svih 31 osnovne škole i ovim putem želimo se u ime djece zahvaliti osnivaču ovih škola tj. Zagrebačkoj županiji  koja je pored NPSCP i MZO omogućila  provedbu ”Programa prometne kulture za svoje najmlađe”!

Danas su učenici  matične  i sve područne škole, a to su : PŠ Cvetković, PŠ Čeglje,  PŠ Desinec, PŠ Domagović,  PŠ Petrovina, PŠ Plešivica, PŠ Sveta Jana i PŠ Volavje imali su prilike proći nekoliko korisnih radionica i edukacija u izvedbi:

Jumicar Hrvatske : Predavanja-teorijski dio + Prometni poligon ,

Gradskog Društva Crvenog križa Jastrebarsko : Mala škola prve pomoći i

Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko : protupožarna zaštita i prevencija od požara.

Mališani su kao i inače bili oduševljeni praktičnim dijelom programa.

Djelatnice GDCK Jastrebarsko predvođene ravnateljicom gđom. Dunjom Vlašić i  gđom Mihaelom  Čeh održale su kratku obuku prve pomoći za naše najmlađe. Ekipa Crvenog križa uspjela je predočiti učenicima kako izgledaju ozljede i kako ih sanirati. U edukaciji su im pomagali i brojni volonteri GDCK Jastrebarsko, gdje im se ovim putem zahvaljujemo.

Provedbu vatrogasnih preventivnih aktivnosti ispred DVD Jastrebarsko održali su cijenjena gospoda: Kovačević Marko, Josip Lacković i Kristian Rački. Najmlađe su upoznali s djelatnošću vatrogasaca, polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili  i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !

Zahvaljujemo svim službama na sudjelovanju i pripremljenim aktivnostima za učenike OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko, a sve polaznike programa još jednom upozoravamo na oprez u prometu i svakodnevnom životu!

Zahvaljujemo se našim županijskim partner službama na sudjelovanju: Policijska uprava Zagrebačka  s pripadajućim policijskim postajama kao i društvima Crvenog  križa diljem županije , te mnogobrojnim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima kao što je to danas DVD Jastrebarsko.

Veselimo se nastavku suradnje i idemo dalje !!