OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko

Osnovna škola Ljubo Babić u Jastrebarskom danas je bila domaćin Programu prometne kulture za najmlađe. Učenici matične škole imali su prilike proći nekoliko korisnih radionica i edukacija u izvedbi Jumicar Hrvatske i Policijske postaje Jastrebarsko, Gradskog Društva Crvenog križa Jastrebarsko i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko.

Mališani su kao i inače bili oduševljeni praktičnim dijelom programa, a edukaciji su dodatnu vrijednost dali policijski službenici gdin. Ivan Petković i gđa Kristina Godanj koji su animirali učenike u simuliranoj prometnoj situaciji.

Djelatnice GDCK predvođene ravnateljicom gđom. Dunja Vlašić, gđa. Monika Peršin i gđa. Mihaela Čeh održale su kratku obuku prve pomoći za naše najmlađe. Ekipa Crvenog križa uspjela je predočiti učenicima kako izgledaju ozljede i kako ih sanirati.

Provedbu vatrogasnih preventivnih aktivnosti održali su gdin. Ivan Borojević, Saša Borković i Leon Bastašić. Najmlađe su upoznali s djelatnošću vatrogasaca, te im pokazali opremu i vozilo.

Zahvaljujemo svim službama na sudjelovanju i pripremljenim aktivnostima za učenike OŠ Ljube Babić, Jastrebarsko, a sve polaznike programa još jednom upozoravamo na oprez u prometu i svakodnevnom životu!