OŠ Mate Lovraka, Zagreb

Prelijep  današnji dan bio je idealan za provodenje  Program prometne kulture za najmlađe u OŠ Mate Lovraka u Zagrebu.  Edukacija o cestovnom prometu razveselila je najmlađe, a zanimljive radionice partnerskih službi dodatno su pojačale dojam. Za to su bili zaslužni Klub mladih GDCK Zagreb ,DVD Granešina te policijska uprava Zagrebačka.

I ove godine posebnu radionicu pripremili su vatrogasci iz DVD-a Granešina: vatrogasni časnik I. klase gđa Sanja Šamec je organizirala mnogobrojnu ekipu:  Filip Podoljnjak,Luka Šamec,Dominik Klapšec,Tomislav Kopjar,Marko Čajić i Davor Sunek. Djecu je dakako najviše zanimao vatrogasni kamion, a zapovjednik i zamjenik upoznali su ih s opremom i demonstrirali vatrogasne vježbe. Posebno oduševljenje izazvalo je samostalno gašenje požara.Vatrogasci su djeci danas podijelili i promidžbeni materijal u vidu bojanke VATROGASCI koja je djecu jako obradovala. Hvala DVD-u Granešina na sudjelovanju u programu!

Članovi prometne jedinice mladeži PUZ-a, kao i naši instruktori bili su od velike pomoći malim vozačima. Zahvaljujemo se ovim putem gđi. Halgoti Kristy i gosp. Karlu Evdjeniću na profesionalnoj suradnji.

Učiteljica Lidija Gnidić je organizirala dodatnu ispomoć učenika sedmih i osmih razreda u vidu školske prometne jedinice.Hvala učiteljice na gostoprimstvu i koordinaciji.

Mala škola prve pomoć provodile su volonteri Gradskog društva Crvenog Križa Zagreb, Domagoj Štetner i Andrea Rako. Polaznike su naučile kako postupiti pri lakšim ozljedama, a najviše su ih razveselili samostalni pokušaji saniranja ozljeda. Zahvaljujemo na sjajnom angažmanu!

Veliko hvala i ravnateljici gđi Alenki Pliestić i svim učiteljicima na odličnoj suradnji prije i za vrijeme provođenje edukacije.

Jumicar tim svim sudionicima šalje puno pozdrava!