OŠ Matije Vlačića, Labin+OŠ “Ivo Lola Ribar”, Labin

Program prometne kulture za najmlađe danas  je proveden u OŠ Matije Vlačića Labin, a u edukaciji su sudjelovali i učenici Osnovna škola “Ivo Lola Ribar” Labin. Stotinjak učenika drugih razreda iskušalo je svoja znanja i vještine snalaženja u prometu, a edukaciju su prošli vrlo uspješno!

Šareni poligon dobio je na ozbiljnosti kada su nam se pridružili : policijska službenica za sigurnost i prevenciju gđa. Radmila Pekas i gosp. Davor  Đurašin iz PP Labin kao i gosp. Aleksandar Šerović  iz PU istarske-ured načelnika-odjel prevencije.Učenicima su pokazivali kakvim resursima policija raspolaže, a bili su  i velika potpora na simuliranoj prometnici.

Osim predavanja o prometu, drugašići su učili i o prvoj pomoći od GDCK  Labin. Radionicu i predavanje održala je gđa Barbara Škopec Belušić sa svojim timom volontera:Bernarda,Morris, Carlos,Amelie,Inga,Adrian,Nikolita,Zara,Stephanie …

Zahvaljujemo i ravnateljici GDCK Labin gđi. Morin Hukić na izvrsnoj koordinaciji!

Edukaciji su se pridružili i g.Dario Strel i Klaudio Matošić  iz JVP Labin. Učenicima su pokazali što sve rade vatrogasci, sadržaj vatrogasnog vozila i naučili ih ponešto o prevenciji od požara. Hvala vatrogasnom društvu-u na velikom doprinosu edukaciji i zapovjedniku gosp. Darku Vitasoviću na pomoći oko organizacije manifestacije.

Puno pozdrava i zahvala na sjajnoj dobrodošlici šaljemo ravnatelju OŠ Matije Vlačića,Labin gosp. Ediu Juričiću. Ovim putem zahvaljujemo ravnatelju gostujuće škole “Ivo Lola Ribar” Labin gosp. Miri  Aliloviću i gđi. pedagoginji Ester Stemberger.

Zahvaljujemo gradu Buzetu na sufinanciranju ovog preventivnog programa.

Hvala i učenicima Sari,Matiji,Noli i Nikoli iz školske prometne jedinice koji su nam pomogli u izvedbi praktičnog dijela edukacije.

Podsjećamo na oprez u prometu i veselimo se idućem susretu!