OŠ Milke Trnine – Križ, Zagrebačka županija

Svi radimo svoj posao,pa tako i kiša koja neumorno pada,ipak nije nas  spriječila da danas provedemo svoj program  u  osnovnoj školi Milke Trnine,Križ-Zagrebačka županija. Škola posjeduje prelijepu dvoranu i zahvaljujući cijenjenom ravnatelju koji je sve lijepo organizirao i omogućio da Program prometne kulture za najmlađe bude danas 15.05.2019. i  održan.

Mališani su imali prilike puno naučiti o sigurnom ponašanju u prometu, a velik doprinos cjelokupnoj manifestaciji dali su i predstavnici PUZ-a,PP -Ivanić Grad,Crvenog Križa Ivanić Grad i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Obedišće.

Nakon teorijskog dijela,mali vozači na prometnom poligonu u dvorani bili su pod nadzorom policijske službenice  gđe.Latinke Rupčić  iz  Policijske postaje  Ivanić Grad.Pazila je na prekršaje i sigurnost u gustom prometu na Jumicar prometnom poligonu. Hvala na strpljenju tijekom prve vožnje naših mališana! Cijela manifestacija održana je i uz podršku iz PU Zagrebačke na čelu s gospodom: Velimirom Tišmom, Mislavom  Švigirom i   Krešimirom Mišićem.

Na poligonu je vladala jako živahna atmosfera. Učenici su se pokazali kao jako dobri vozači. Strpljivo su čekali zeleno svjetlo na semaforu i propuštali pješake, a  poštovali su i prometne znakove i propise o kojima su učili na predavanju prije praktičnog dijela obuke.

Na radionici „Osnove prve pomoći“ najmlađi su učili o načinima pružanja prve pomoći unesrećenima i djelatnostima organizacije Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić Grad. Veliko hvala ravnateljici CK Ivanić Grad gđi. Ivani Bajt i volonterima: Gabrijeli Horvat,Nikolini Kadrić i Marti Pavunec koji su se potrudili da radionica bude zanimljiva te u isto vrijeme i vrlo poučna.

Za još potpuniji i dinamičniji program pobrinula se i ekipa VZO Križ.

Gospodin Mišo Starčević, zamjenik zapovjednika  učenicima je pokazivao vatrogasnu opremu te s njima održao radionicu o zaštiti od požara.Poučna i zanimljiva radionica o prevenciji i gašenju požara. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Veliko hvala na sjajnoj radionici ! Vatru gasi ,brata spasi.!!

Članovi školske prometne jedinice bili su učenici:Ana Mari,Valentina,Nera,Marcela koji su pomagali Jumicar timu da edukacija na poligonu prođe u redu.

Posebno hvala ravnatelju gospodinu Zlatku Hasanu i svim učiteljicama na organizaciji i koordinaciji cijele manifestacije.Pozdrav i zahvalu šaljemo i učiteljici gđi. Snježani Domitrović.

Zagrebačka županija sufinancira provedbu edukacija u svim osnovnim  školama ,u ime djece polaznika, hvala im.

Čestitamo sudionicima na uspješno završenom Programu. Budite oprezni u prometu i vidimo se iduće godine!