OŠ Samobor

Predivan dan,idealan za Jumicarrrr!!

Učenici drugih razreda OŠ Samobor danas su uspješno prošli edukaciju „Program prometne kulture za najmlađe“. Stotinjak najmlađih  polaznika nakon teorijskog dijela,izuzetno su se obradovali praktičnoj nastavi na Jumicar prometnom poligonu. Mališanima nije trebalo dugo da se užive u ulogu vozača.

Na radionicama o prometnoj kulturi u izvedbi Jumicar-a i prvoj pomoći, učenici su imali prilike učiti o pravilima u prometu i o tome kako pomoći pri lakšim ozljedama.  

Radionice prve pomoći  vodio je gosp. Domagoj Štetner koji je učenike  upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Našim vrijednim instruktorima asistencija su bili stariji učenici : Luka ,Dino,Fran i Matko svi iz 8-og C   OŠ Samobor,koje je organizirala cijenjena pedagoginja gđa  Vlasta Marjanović Milanović . Ovim putem joj se zahvaljujemo na cjelokupnoj organizaciji manifestacije.

Današnji program su svojim dolaskom  obogatili i vatrogasci DVD-a Samobor. Zapovjednik  gdin.Davor Domin, koji je koordinirao cijelu  preventivnu akciju  sa svojim vatrogascima: Mato Pajtak i Tomislav Brkić.. Vatrogasci su učenicima prezentirali kratku radionicu na temu zaštite od požara  i pobrinuli se da učenicima pokažu čime se sve bave vatrogasci i što učiniti u slučaju požara te  kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji , s ponosom su im pokazivali svoju vatrogasnu opremu,vatrogasni kamion te puštali zvučne sirene. Naši hrabri vatrogasci pokazali su drugašima kako da se ni oni ne boje požara i malene su učenike uveli u svijet vatrogasaca.   Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane u ovoj školi da se aktiviraju u podmlatku DVD Samobor.

Raduje nas suradnja s ovim cijenjenim dobrovoljnim društvom i ovim putem pozdravljamo ih s parolom: vatru gasi, brata spasi!!!

Koordinaciju svih službi prepustili smo našim partnerima – Udruzi “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu”, koja je izvrsno odradila posao!

Zahvaljujemo se  ravnatelju domaćinu OŠ Samobor  gospodinu Goranu Matošu kao  i svim učiteljicama na organizaciji i odličnoj suradnji već petu godinu zaredom.

Zahvaljujemo i gradu Samoboru na sufinanciranju ovog preventivnog programa.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!

Djeco, oprezno u prometu.