OŠ Slavka Kolara, Kravarsko

 

U osnovnoj školi Slavka Kolara u Kravarskom danas se učilo o prometu, sigurnosti i prevenciji. Uz Jumicar ekipu i zanimljivi prometni poligon, aktivnostima su se pridružili Udruga Nova generacija, te vatrogasci DVD-a Kravarsko. Ovim putem zahvaljujemo osnovnoj školi na lijepom druženju i našim partnerima na sudjelovanju!


Dio predavanja o prometu preuzeli su glumci edukativnog mjuzikla  „Đak veseljak i prometni znak“. Predstava u trajanju od 20 minuta za mališane je bila pravo osvježenje, a ovim putem se zahvaljujemo im se na uključivanju u program.
A na prometnom poligonu naši su mali vozači testirali svoja znanja i vještine za sigurno kretanje u prometu, te shvatili da nije jednostavno biti vozač. U programu je sudjelovalo preko 90 učenika, pa su Jumicar instruktori imali pune ruke posla. Srećom, najmlađi su se vrlo dobro snašli u ulozi vozača, stoga im uskoro šaljemo zaslužene vozačke dozvole.
Na radionici vatrogasnog društva Kravarsko, učenici su imali prilike saznati čime se bave vatrogasci, kakva je njihova oprema, te što sve sadrži vatrogasno vozilo. Dinamična ekipa koju su predstavljali gdin. Zvonko Čunović, zapovjednik i gdin. Ivan Zagorac, osim što su polaznike upoznali s vatrogasnom djelatnošću, ujedno su ih i animirali. Ovim putem zahvaljujemo DVD-u Kravarsko na sudjelovanju, naročito prisutnim vatrogascima.

Dodatno, učenici su prošli kratku obuku o osnovama prve pomoći koju su održali djelatnici Jumicar-a. Djeca su imala priliku isprobati zamatanje lakše ozlijede, te saznati razliku između hitne i prve pomoći. Nadamo se da su mališani uživali u aktivnostima!
Pohvale svim učiteljicama za izvrsnu koordinaciju na terenu, te poseban pozdrav pedagoginji i ravnatelju OŠ Slavka Kolara!