OŠ Stenjevec, Zagreb

Dugo očekivano lijepo vrijeme,idealno da se danas u OŠ Stenjevec u Zagrebu provede edukacija djece o sigurnosti u cestovnom prometu,što smo i učinili.

Sudionici su imali priliku doživjeti promet iz uloge vozača te tako bolje shvatiti važnost poštivanja prometnih propisa, kao i ostalih sudionika u prometu.  U realizaciji praktičnog dijela obuke pomogle su nam partnerske službe:  II. Policijska postaja Lučko-Zagreb , Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrapče i Dobrovoljno vatrogasno društvo Zapad.

Zahvaljujemo gospodinu Denisu Ramljaku, prometnom policajcu, koji je predstavljao II. PP Lučko ,pokazivao je svoje policijsko vozilo i odgovara na mnoga znatiželjna pitanja. Povremeno je zaustavljao mlade vozače, ali samo radi rutinske provjere, budući da su se svi savjesno pridržavali prometnih pravila.

Ova škola je našim vatrogascima očito jako draga jer su nam se danas  pridružili čak iz dva dobrovoljna društva:

DVD Vrapče kojeg su predstavljali  vatrogasci g. Pavao Oblizalo i Knapić Dora .DVD Zapad predstavljali su predsjednik DVD  gosp.Petrinić Zvonimir i vatrogasac gospodin  Goran Kreč.

Na radionici su pokazivali vatrogasnu opremu,  učenici su bili najviše oduševljeni time što su i sami mogli isprobati kakav je osjećaj uključiti vatrogasnu sirenu i gasiti zamišljeni požar. Hvala na jako zanimljivoj radionici!

Na radionici prve pomoći naučili smo kako pravilno pozvati hitnu medicinsku pomoć te kako zaustaviti krv iz nosa i lakše vanjsko krvarenje. Mališani su bili jako znatiželjni. Navodili su osobne primjere, postavljali puno pitanja o zbrinjavanju raznih ozljeda i svi su htjeli isprobati zamatanje podlaktice zavojem.Sjajnu radionicu vodio gospodin Sven Tomić.

Veliko hvala pedagoginji gđi. Sanji Lecher   i ravnateljici škole gospođi Valentini Kabić – Bratuša na organizaciji cijele manifestacije. Ovim putem zahvaljujemo se i školskoj prometnoj jedinici, učenicima,koji su na prometnom poligonu pomagali mladim vozačima.Veliki pozdrav šaljemo i danas nazočnim sjajnim  učiteljicama drugih razreda.

Svim sudionicima šaljemo veliki pozdrav do iduće manifestacije!

Oprezno u prometu !!!