OŠ Stjepana Radića, Božjakovina

Program prometne kulture za najmlađe proveden je danas u OŠ Stjepana Radića, Božjakovina-Zagrebačka županija.

U ovoj školi imamo puno djece putnika iz tako da smo poseban naglasak tijekom teorijskog predavanja dali na temu ispravnog ulaska i izlaska iz autobusa, te pravila ponašanja na autobusnoj stanici tijekom čekanja na svoj autobus.

Po završetku teorijskog  dijela, djeca su započela s praktičnim dijelom što je za njih i najzanimljivije.

Na poligonu se polaznici susreću s horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom, tj. djeca su u vožnji nailazila  na semafore, zebre, prometne znakove, na pješake, automobile, te na zaštitnu ogradu. Vožnja za svako dijete trajala je  10 minuta,  Kada sjednu u vozila za obuku, vežu pojas i stavljaju kacigu iz sigurnosnih razloga, nakon čega instruktor objašnjava upravljanje vozilom (automobil je automatski, tj nema mjenjač i spojku). Po usvajanju pravila upravljanja, djeci se uključuju automobili i vožnja počinje.

Uz asistenciju prometne policije PP Dugo Selo gdin. Dražen Ojvan i gdin. Nikole Ronjak edukacija je prošla više nego uspješno. Zahvaljujemo policijskim službenicima i policijskoj upravi Zagrebačkoj na velikoj pomoći!

Naša prometna jedinica ne bi bila potpuna bez radionice GDCK Dugo Selo. Pod vodstvom gdin. Kristijana Katinića koordiniran je tim prve pomoći osnovne škole. Najmlađim učenicima volonteri su demonstrirali kako postupiti u situacijama lakših ozljeda. Hvala ekipi na suradnji i vodstvu GDCK Dugo Selo na organizaciji.

Edukaciji su se pridružili već tradicionalno naši vatrogasci iz DVD-a Brckovljani: viši vatrogasni časnik gosp. Tihomir Geceg,viši vatrogasni dočasnik gosp.Predrag Šotić i gosp.Tomislav Vidoš-član mladeži.Učenicima su pokazali što sve rade vatrogasci, sadržaj vatrogasnog vozila i naučili ih ponešto o prevenciji od požara. Hvala DVD-u na velikom doprinosu edukaciji!

Učenicima šaljemo zaslužene diplome i čestitamo na položenom programu!

Program prometne kulture za najmlađe u OŠ Stjepana Radića u Božjakovini omogućila je Zagrebačka županija.

Veliki pozdrav i zahvala na sjajnoj dobrodošlici šaljemo ravnatelju škole i učiteljicama koje su nam pomogle u organizaciji.

Hvala i učenicima iz školske prometne jedinice iz 8A i 8B: Sven,Marin,Dario,Matej koji su nam pomogli u izvedbi praktičnog dijela edukacije.

Podsjećamo na oprez u prometu i veselimo se idućem susretu!