OŠ Švarča-Karlovac

Grad Karlovac i osnovna škola Švarča  danas su bili domaćini Programu prometne kulture za najmlađe“.

Edukacija o sigurnosti cestovnog prometa s učenicima drugih i trećih razreda održana  je prvi puta u ovoj školi kroz Program prometne kulture za najmlađe“.

Program su činili  mnoge službe: PU  Karlovačka, PP Karlovac, Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, i Hrvatskog centra za razminiranje. Zahvaljujemo se službama na sudjelovanju. Sve pohvale ekipama koje su pripremile izvrsne preventivne radionice za najmlađe.

Na prometnom poligonu pridružili su se policijski službenici gdin. Marko Purgar i gđa. Snježana Grman Burić te policijski službenik za prevenciju u cestovnom prometu gosp.Dražen Rakuša

Hvala svim policajcima na izvrsnoj organizaciji i podršci preventivnom programu a gospođi Aniti Gračan  PU Karlovačke, zahvaljujemo na sveukupnoj i neizostavnoj pomoći.

Crveni Križ grada Karlovca predstavljali su: gđa. Renata Bogović i gđa. Anita Vuletić .Naši partneri mališanima su već tradicionalno pripremili zanimljivu i korisnu radionicu o prvoj pomoći, upoznavali ih   s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.Ovim putem se zahvaljujemo na uloženom trudu i koordinaciji GDCK Karlovac ravnateljici gđi. Branki Hastor

Osim prve pomoći, održana je i radionica Hrvatskog centra za razminiranje na čelu sa  gđom Claudiom Vlahovac.Zahvaljujemo edukatorici koja je održala radionicu o zaštiti od zaostalih eksplozivnih naprava i oružja.Djeca su imala priliku naučiti kako prepoznati  područja koja su zagađena eksplozivnim napravama.

O kvaliteti programa došla se uvjeriti i sama pročelnica za društvene djelatnosti grada Karlovca gđa Draženka Sila – Ljubenko,te je polaznicima na kraju programa podijelila priznanja.Nadamo se da će naš preventivni program preporučiti i drugim školama grada Karlovca.

Školska prometna jedinica bila je danas na visini zadatka a to su : Leonardo Zorica i Ivano Grčić.

Puno prometnih pozdrava šaljemo upravi škole ,prije svega ravnateljici domaćinu gospođi Andreji Željković kao i  svim učiteljicama!

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!

Djeco, oprezno u prometu.