OŠ Žakanje i OŠ Netretić

U osnovnoj školi Žakanje u Karlovačkoj županiji danas je održana edukacija “Programa prometne kulture za najmlađe” na kojoj su sudjelovali i najmlađi učenici OŠ Netretić. Program je, osim prometne kulture, sadržavao i radionice partnerskih službi  ciljem, pa su tako mališani uz svoju prvu vožnju imali prilike učiti i o zanimanju i dužnostima policajaca, zaštiti od požara, osnovama prve pomoći i zaštiti od mina. Za sve to zaslužni su PU karlovačka, PP Ozalj, Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj, DVD  Jurovski Brod i tim Hrvatskog centra za razminiranje.

U programu su sudjelovali policijski službenici gdin. Jurica Galetić i gđa. Andreja Vesna Trdin Lipšinić pod nadzorom gđe Anite Gračan iz PU. Policija je Jumicar timu pomagala u održavanju reda na prometnom poligonu, a naši vrijedni instruktori su uz njihovu pomoć obavili sjajan posao pri edukaciji najmlađih. Zahvaljujemo policiji na uključivanju u program.

Ovim putem zahvaljujemo se i GDCK Ozalj, koji nam se ponovno pridružio u manifestaciji. Pod vodstvom gđe. Sanje Valčić, edukaciju su održale: Marijana Lešćanec, Ivana Kos, Ivana Brložan i Mira Pavlaković. Mališani su imali priliku upoznati se s opremom prve pomoći i praktično primijeniti sve dostupne materijale. Hvala timu Crvenog križa na izvrsnoj edukaciji!

DVD Jurovski Brod također su doprinijeli manifestaciji. Sudjelovali su vatrogasci: gdin. Tomislav Hribljan, gdin. Marko Jadrić, te gdin. Zdravko Ivković. Naši hrabri vatrogasci potrudili su se napraviti zanimljivu i poučnu radionicu, te naučiti najmlađe čime se bave i što sami mogu učiniti kako bi prevenirali požar. Hvala našim vatrogascima na suradnji!

Posebnu zahvalu za gostoprimstvo i pripremu upućujemo ravnateljima obaju škola gđi. Jasmini Katunić i gdin. Miodragu Popoviću.

Manifestaciju su obišle i predstavnice Karlovačke županije, zamjenica župana gđa. Vesna Hajsan Dolinar i viša stručna suradnica za školstvo i mlade gđa. Irena Božičević, te načelnik općine Žakanje gdin. Danijel Jurkaš. Prisutni uzvanici najmlađima su podijelili simbolične potvrde o izvršenom programu i time polaznicima izmamili osmjehe. Ovim putem im zahvaljujemo na podršci  u programu.

Vjerujemo da su najmlađi danas naučili mnogo o prevenciji i sigurnosti, a nadamo se da su se pri tome odlično zabavili.

Veliki pozdrav do sljedeće godine, a do tada oprezno u prometu!