Osnovna škola Alojzije Stepinac, Zagreb

U OŠ Alojzije Stepinca u Zagrebu jučer je održana edukacija “Programa prometne kulture za najmlađe”. S ciljem obogaćivanja edukativnog programa, i ovoga su nam se puta pridružile partnerske službe pa su tako mališani uz svoju prvu vožnju imali prilike učiti i o  zaštiti od požara,osnovama prve pomoći i upoznati se s radom naše policije.  Za to su zaslužni Dobrovoljno vatrogasno društvo Prečko i Dobrovoljno vatrogasno društvo Jarun,Klub mladih GDCK Zagreb i PU Zagrebačka- II. PPRP-Zagreb.

Jumicar prvu pomoć je vodio gosp Domagoj Štetner koji je s učenicima  ponavljao osnovne postupke koji se poduzimaju prilikom ozljeda, a svi su bili oduševljeni kada su dobili priliku i sami se okušati u zamatanju insceniranih rana svojim prijateljima iz razreda.Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima te ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenici su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

DVD Prečko i DVD Jarun ovoga se puta odazvao u velikom broju.Iz DVD Prečko g. Vladimir Crnić  a iz DVD-a Jarun i  zapovjednik gosp. Tomislav Martinko potrudili su se napraviti zanimljivu i poučnu radionicu te naučiti najmlađe čime se vatrogasci bave i što učiniti u slučaju požara ,pokazivali im svoju vatrogasnu opremu,vatrogasni kamionet te puštali zvučne sirene,dijelili vatrogasne bojanke…  Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane u školama da se aktiviraju u podmlatku DVD -a. Veliko hvala DVD-u Prečko i DVD Jarun na sjajnom angažmanu! Cijenjeni vatrogasci,hvala Vam na  slikovnicama za djecu koje ste im podijelili i do sljedeće godine: vatru gasi brata spasi !!!

Danas su drugašići ,vjerujemo po prvi puta u životu imali mogućnost da se sjednu u pravi policijsjki auto i da putem razgalasa izgovore željeno upozorenje drugim sudionicima u prometu,bilo im je to nezaboravno iskustvo,puštali su gromoglasne sirene i na trenutak postali pravi mali ” plavci”.

Hvala policajcima gospodi Ivanu Paveliću i Vedranu Pintariću na profesionalnoj  suradnji .

Posebnu zahvalu upućujemo ravnateljici  škole gđi.Ljubici Subašić Pavelić kao i učiteljici gđi. Ivanki Grbeš na uspješnoj organizaciji cijele manifestacije. Hvala i drugim učiteljicama ,našim starim znancima s kojima smo surađivali već davne 2015 g., lijepi pozdrav.

Vjerujemo da su najmlađi danas naučili puno o prevenciji i sigurnosti, ali i da su se odlično zabavili.

Vidimo se i sljedeće godine s novim generacijama.

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!