Osnovna škola Bogumila Tonija, Samobor

OŠ Bogumila Tonija u Samoboru, Zagrebačka županija,danas je po školskom kurikulumu  imala na rasporedu: Program prometne kulture za najmlađe.

Ova škola poznata po mnogo čemu dobrom, ali mi iz Jumicara sa svojim partner službama pamtimo je uvijek po jako velikom broju učenika . Po našem skromnom iskustvu iz 200 osnovnih škola koje obuhvaćamo ovim programom diljem lijepe naše, OŠ Bogumil Toni Samobor je naj,naj veća.!

Tako da  smo pri samoj organizaciji uložili puno truda da bi ovaj kompleksan  i zahtjevan program  proveli što jednostavnije kako za  djecu tako i za njihove  cijenjene učiteljice koje ovim putem puno pozdravljamo i zahvaljujemo im se na uloženom trudu i strpljenju.

Veliku ulogu u svemu imao je cijenjeni gosp. Zrinko Blažeković,pedagog u ovoj školi,svaka čast na profesionalnosti.Pozdravljamo i cijenjenu ravnateljicu škole gospođu Milenu Kolarec koja se osobno uvjerila da sve ide po planu i programu.

Na  prometnom poligonu danas je i nedostajao pokoji autić više jer danas je bilo 140 učenika drugih razreda.

Naši mali polaznici uživali su za volanom, a vožnja im je, čini se, trajala prekratko! Zahvaljujemo se policijskom službeniku iz PP Samobor ,gospodinu Stjepanu Fadljeviću na asistenciji, a svim mališanima čestitamo na uspješnom polaganju programa i šaljemo im zaslužene diplome.

Predstavnici DVD-a  Samobor  uključili su se u program  i pobrinuli da učenicima pokažu čime se bave vatrogasci i što učiniti u slučaju požara. U ime djece iz osnovne škole Bogumil Toni, Samobor zahvaljujemo se gospodinu predsjedniku vatrogasnog društva Samobor Damiru Dominu, zatim zapovjedniku gospodinu Davoru Dominu koji su podučavali  naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji ,pokazivali im svoju vatrogasnu opremu,Vatrogasni kamion te puštali zvučne sirene,…  Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane u školama da se aktiviraju u podmlatku DVD SAMOBOR.Raduje nas suradnja s ovim cijenjenim dobrovoljnim društvom već na sljedećoj zajedničkoj manifestaciji koju imamo namjeru provesti u OŠ Samobor u narednom mjesecu. Ovim putem pozdravljamo ih s parolom: vatru gasi, brata spasi!!!

S druge strane, ekipa Gradskog društva Crvenog križa Samobor učila je djecu osnovama prve pomoći i pokazivala kako zamotati male rane. Na sreću, rane nisu bile prave.Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . Učenike su upoznavali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Hvala timu CK Samobor: gđi Josipi Čepuran i gosp. Igoru Matijaščiću na sudjelovanju u programu prometne kulture!

Ovu Manifestaciju pored NPSCP-a i MZO-a omogućio je i grad Samobor kao partner ovog programa, te edukacije s preostalim osnovnim školama grada Samobora nastavljamo u mjesecu listopadu.

Od iznimne pomoći danas su nam bili i učenici školske prometne jedinice: Patrik,Zara,Hrvoje,Pia,Lorena,Ardian i Ana iz svi iz sedmog E,F,C i D odjeljenja.Hvala Vam!!

Vidimo se i sljedeće godine s novim generacijama.

DO TADA, DJECO, OPREZNO U PROMETU !!!