Osnovna škola grofa Janka Draškovića, Zagreb

Naš Jumicar tim je danas, 18.05.2018., posjetio OŠ grofa Janka Draškovića u Zagrebu i s najmlađim učenicima održao edukaciju o sigurnosti u prometu. Sudionici su imali priliku doživjeti promet iz uloge vozača te tako bolje shvatiti važnost poštivanja prometnih propisa, kao i ostalih sudionika u prometu.  U realizaciji praktičnog dijela obuke pomogle su nam partnerske službe:  Klub mladih GDCK Zagreb i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kustošija.

DVD Kustošija predstavljali su zapovjednik g. Darko Baranašić,  tajnik g. Edi Povrženić i vatrogasci g. Tin Baranašić i Luka Ratković. Djecu je dakako najviše zanimao vatrogasni kamion, a vatrogasci su ih upoznali s opremom i demonstrirali vatrogasne vježbe. Posebno oduševljenje izazvalo je samostalno gašenje požara. Hvala DVD-u Kustošija na sudjelovanju u programu!

Veliko hvala i brojnoj ekipi mladih volontera Crvenog križa. Na edukaciji su bili prisutni Željko Bogdanović, Karlo Brčina, Lukrecia Pernar, Iva Dumančić i Kristijan Keldešić. Na radionici prve pomoći učenici su naučili kako pravilno pozvati hitnu medicinsku pomoć te kako zaustaviti krv iz nosa i lakše vanjsko krvarenje. Mališani su bili jako znatiželjni. Navodili su osobne primjere, postavljali puno pitanja o zbrinjavanju raznih ozljeda i svi su htjeli isprobati zamatanje podlaktice zavojem.

Veliko hvala i ravnateljici škole gospođi Danici Rajković na organizaciji cijele manifestacije. Hvala i učiteljici razredne nastave gđi Jasminki Antolak Škrbo. Ovim putem zahvaljujemo se i školskoj prometnoj jedinici,starijim učenicima koji su na prometnom poligonu pomagali mladim vozačima.

Svim sudionicima šaljemo veliki pozdrav do iduće manifestacije!