Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec-Varaždinska županija

Maglovito  jutro nije obeshrabrilo ekipe Jumicara, PU-Varaždinska,PP-Ivanec,DVD-a Ivanec , Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Društva Crvenog križa Ivanec da održe zanimljive i edukativne radionice na otvorenom za učenike drugih razreda u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu.

Učenje o prometu, sigurnosti i prevenciji danas je bilo lako. Jumicar-ovci su se pobrinuli da se svaki polaznik nakon teorijsko dijela koji je trajao punih 45 minuta iskuša i  u ulozi vozača, a udruga “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu” da su sve aktivnosti i službe usklađene.

Na simuliranoj prometnici s pravim znakovima, semaforima i pješacima našli su se i pravi policajci iz PP Ivanec. Ovim putem zahvaljujemo kontakt policajcu gosp. Božidaru Šumečki i načelniku PP Ivanec,  gospodinu  Mariu Medenjaku na podršci.Sudeći prema okupljenima, nitko nije bio sigurniji na cestama od naših mališana danas u Ivancu!

Osim prometnog poligona, atrakcija su bili i vatrogasci iz DVD-a Ivanec. Vrijedna ekipa pobrinula se da dodatno podigne atmosferu programom kojeg su pripremili za naše polaznike. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili  i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !Zahvaljujemo zapovjedniku DVD-a gospodinu Mariu Rogini,te vatrogascu gosp. Mladenu Hojsaku na sjajno obavljenom poslu!

Sve pohvale upućujemo i Društvu Crvenog križa Varaždinske županije i  Društvu Crvenog križa Ivanec, koji su nas iznenadili brojnošću! Za mališane su pripremili radionicu o prvoj pomoći ,koji su učenike  upoznali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja i na taj način nadopunili edukaciju o cestovnom prometu. Hvala gđi. Danijeli Kasal ,gosp. Vjeranu Mariću,gđi. Slađani Cestar kao i ravnateljici Društva Crvenog križa Ivanec gđi.Jasminki Ruhek koja je sve sjajno koordinirala.

Neizostavno, veliko hvala i ravnatelju OŠ I.K.Sakcinskog, gospodinu Damiru Jagiću na gostoprimstvu i izvanrednoj organizaciji cijelog događaja.

Program prometne kulture omogućili su NPSCP,MZO i Grad Ivanec . Ovim putem se zahvaljujemo svim pokroviteljima .

Do sljedeće godine,šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!

Djeco, oprezno u prometu.