Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec

 

Nastavljamo s Programom prometne kulture za najmlađe i to u Ivancu! Najmlađi učenici  osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog jučer su imali prilike učiti o prometu na potpuno novi način – kao vozači! Ovim putem zahvaljujemo upravi škole na izvrsnoj organizaciji i toploj dobrodošlici!

Učenici su tijekom dana obuke, osim teorijskog predavanja, prošli tri radionice: prometni poligon, prvu pomoć i zaštitu od požara.  Na poligonu, naši su mališani bili pod budnim okom policajaca iz PP Ivanec, gdin. Josipa Horvatića i gdin. Davora Blaška. Zahvaljujemo policijskoj postaji na sudjelovanju i gdin. Mariu Medenjaku iz PU varaždinske na organizaciji.

U edukaciji je sudjelovalo i Društvo Crvenog križa Varaždinske županije u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec. Tim predvođen gđom. Jasminkom Ruhek, ravnateljicom, učenicima je demonstrirao kako i oni mogu pomoći pri ozljedama. Uz puno igre i zabave učenici su mnogo naučili od gđe. Slađane Cestar i gdin. Vjerana Marića. Zahvaljujemo Crvenom križu na sudjelovanju!

Sudjelovali su i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanec. Učenicima su demonstrirali opremu i objasnili čime se bave, a djeca su imala priliku saznati kako se zaštititi od požara i što učiniti ako do istoga dođe. Hvala vatrogascima na uključivanju u edukaciju.

Veliko hvala i svim učiteljicama na suradnji, a naše mališane pozdravljamo do sljedeće godine i šaljemo im zaslužene vozačke dozvole!